Kuivata ylimääräiset ruisleipäviipaleet ja korvaa sillä lasagnelevyt. Kastikkeeseen sopii hyvin erilaiset juustot, joille ei ole enää muuta käyttöä.

Leipä-savukalalasagne

6 annosta

kuivuneita ruisleipäviipaleita
500 g lämminsavulohta
200 g kevät- tai purjosipulia

Juustokastike
4 rkl (n. 40 g) voita tai margariinia
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 dl hienonnettua tilliä
200 g juustoraastetta

Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki, sekoita ja varo, että seos ei pääse ruskistumaan. Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste.

Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle juustokastiketta ja levitä päälle kuivuneita ruisleipäviipaleita. Kaada leipien päälle taas kerros juustokastiketta ja levitä kastikkeen päälle savukalaa pieninä paloina. Kalan päälle voit laittaa kerroksen sipulia. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen leipäkerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30 – 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.