Retrohenkeen suunniteltu keittiö on omannäköinen kokonaisuus. Juha-Matti Tarvainen ja Paula Ihalainen tuumivat.

Tarvaisen perhe hankki keittiön Puuajatukselta. Ammattilaisen opastuksella villistä visiosta hioutui kauniin persoonallinen kokonaisuus.

Tarvaiset ovat sisustaneet omakotitalonsa rohkeasti itsensä näköiseksi. Kodin sisustuksessa huokuvat luonnonläheisyys, visuaalisuus ja aitous.
– Kodissamme jokaisella huonekalulla on oma tarinansa. Asiat ovat kestäviä ympärillämme ja tarina jatkuu, Juha-Matti Tarvainen kertoo.

Värillinen keittiö viehätti

Metsä on Tarvaisille tärkeä elementti, minkä he halusivat näkyvän uudessa keittiössään. Sen vuoksi keittiön värivalinta, vihreä, ei liene yllätys.
– Vanerikeittiö oli ihan ensimmäinen ajatus. Päädyimme kuitenkin maalattuihin oviin, joiden vihreä sävy löytyi Tikkurilan värikartasta, Juha-Matti sanoo.
Vihreää kokonaisuutta korostavat vaneriset yksityiskohdat. Tasot ovat korkeapainelaminaatilla päällystettyä koivuvaneria. Samasta materiaalista ovat myös saarekkeen päädyt, jotka jiirattiin tason kanssa upeasti yhteen.

Villitkin ideat todeksi

Juha-Matti kiittelee Puuajatuksen Paula Ihalaista, joka lähti empimättä työstämään Tarvaisten visiota.
– Puuajatus otti vastaan idean, joka ei ollut mitään hyllytavaraa. He myös sietivät päättämättömyyttä: kävimme useaan kertaan asiaa pohtimassa, mutta meitä ei pakotettu tekemään päätöstä ennen kuin olimme siihen itse valmiit. Minkäänlaisia rajoitteitakaan ei meille asetettu.
Paula Ihalainen koki projektin mielenkiintoisena ja jopa haastavana.
– Oli kiva tehdä jotain erilaista ja poikkeavaa. Suunnittelemme, valmistamme ja asennamme kaikki kodin kalusteet sekä myös yksilölliset saunat asiakkaan toiveiden mukaisesti.
– Käsityönä juuri Sinulle, Ihalainen kiteyttää.

p

Puuajatus Oy
Haapaniementie 17, 70620 Kuopio
ma – pe 8.30 – 16.30
Paula puh. 044 550 0929
JP puh. 044 057 7794
info@puuajatus.fi
www.puuajatus.fi