Perinteisten dieselpumppujen ja -suuttimien lisäksi nykyaikaisen laitteiston avulla on mahdollista koestaa ja korjata myös pumppusuuttimet, raskaan sekä kevyen kaluston CommonRail -järjestelmät ja Bosch-sähköohjatut pumput, Kaj Husso kertoo.

Kuopion Kelloniemestä löytyy todellinen auto- ja diesel-tekniikan osaamiskeskittymä. Atoyn Dieselhuolto, ZF Center ja Atoy Rekkahuolto on valtakunnallisestikin ainutlaatuinen yhdistelmä. Suomalainen perheyritys Atoy Group on Pohjoismaiden neljänneksi suurin autoalan teknistä kauppaa ja korjaamoliiketoimintaa harjoittava yritys.

Atoy Dieselhuolto edustaa Bosch, Delphi, Denso ja VDO -tuotemerkkejä ja on näiden kaikkien tuotemerkkien huoltopiste ja ainoa virallinen Denso -testaus- korjauspiste pohjoismaissa. Monipuolisen ja alan viimeisintä tekniikka edustavan laitteiston avulla Atoy Dieselhuolto pystyy testaamaan ja korjaamaan erittäin suuren osan markkinoilla olevista dieselruiskutusjärjestelmistä ja komponenteista.

Dieselhuollon virallinen erikoisosaaja

Yleinen mielikuva dieselhuollosta on hämärähkö paja trasselituppoineen. Kun astuu sisälle Kelloniemen Atoyn Dieselhuoltoon, käsitys osoittautuu nopeasti vääräksi. Halli on todella siisti ja testauslaitteet on sijoitettu lähes steriileihin olosuhteisiin. Tunnelma muistuttaa enemmän modernia laboratoriota kuin perinteistä korjaamoa.
Korjaamopäällikkö Kaj Husso kertoo yllättävän monelle tulevan yllätyksenä, että diesellaitteita voidaan ylipäätään korjata ja vieläpä todella laadukkaasti.
– Meillä on talossa todella pitkän linjan dieselosaamista, firma on tehnyt laatutyötä alalla jo neljännesvuosisadan. Asentajat ovat todella kokenutta porukkaa ja niin konkarit kuin myöhemminkin taloon tulleet päivittävät osaamistaan aktiivisesti, oppia haetaan myös kansainvälisistä koulutuksista. Työmme laatua myös tarkkaillaan jatkuvasti, Husso kertoo.

Huollot kaikenkokoisille koneille

Atoy Dieselhuolto palvelee myös veneilijöitä, työkoneiden omistajia ja kaikkia muita, joiden laitteet käyttävät dieselmoottoria.
– Huolto sijaitsee Kelloniemessä Kallaveden rannalla, joten olemme myös veneilijöille helposti tavoitettavissa. Työkoneiden osuus töissämme on huomattava, mutta emme missään tapauksessa ole erikoistuneet pelkästään raskaan kaluston huoltoon. Henkilöauton dieselpulmat ratkaistaan yhtä lailla. Vahvuutemme on monipuolinen ja nopea palvelu, moni dieselmoottori tarvitaan kuntoon ja töihin mahdollisimman nopeasti, Kaj Husso linjaa.

ZF Center palvelee koko Suomea

ZF Center Kuopiossa on vaihteistojen korjausta varten viimeisintä teknologiaa edustavilla testauslaitteilla varustettu valtakunnallinen korjaamoyksikkö, joka maahantuo, myy ja huoltaa saksalaisen ZF Friedrichshafen AG:n ajoneuvokomponentteja. Center korjaa kuorma-autojen automaatti- ja manuaalivaihteistot, paikallisliikennelinja-autojen automaattivaihteistot, nosturi -ja työkonevaihteistot sekä akselistot kuten myös venemoottorien vaihteistot. Kaikki kunnostetut vaihteistot ja ohjaustehostimet testataan koepenkissä ennen luovuttamista.
– Raskaamman kaluston vaihteistot ovat suurin yksittäinen osa-alue, mutta erikoisosaamistamme hyödynnetään kaikissa laitteissa missä ZF-vaihteistoja käytetään. Teemme oman osamme siinä prosessissa, mikä pitää valtakunnan pyörät pyörimässä. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi militari, isot liikennelaitokset, huolitsijat, työkoneurakoijat ja myös autonosturifirmat, vain muutamia mainitakseni, korjaamopäällikkö Ville Nykänen kertoo.

Rekkahuolto pitää pyörät pyörimässä

Atoy Rekkahuolto on perustettu 1981 ja nykyisellä paikalla asiakkaita on palveltu jo vuodesta 1986. Korjaamopäällikkö Hannu Eskelinen ei arastele kertoessaan mihin Rekkahuollon vankka asema toimialalla perustuu.
– Meille tulevat ajopelit ovat pääsääntöisesti sellaisia, että niiden poissaolo ajosta maksaa yrittäjälle paljon. Palvelumme on yhdistelmä tiukkaa erikoisosaamista ja kykyä tarttua kuhunkin työhön ripeästi. Tarvittaessa apu lähtee tien päälle välittömästi. Se maksaa, mutta yrittäjälle se on aina halvempaa kuin että kiireellinen kuorma seisoo levikkeellä seuraavaan viikkoon. Puhumattakaan vaikkapa bitumia tai sementtiä työmaalle kuljettavasta ajoneuvosta. Silloin ei puhuta tunneista vaan minuuteista kun matkan on jatkuttava, Eskelinen kertoo.
Atoy Rekkahuolto huoltaa ja korjaa myös ajoneuvojen ilmastointijärjestelmät, kylmä- ja lämmityslaitteet, perälautanostimet sekä erikoisajoneuvojen lisälaitteet ja varusteet. Atoy Rekkahuolto Kuopio on valtuutettu DAF, MAN, VDL ja Faymonville huoltopiste.

 

Atoy Dieselhuolto tunnetaan koko Suomessa, tämäkin auto saapui huoltoon Hämeenlinnasta asti.

p

Atoy Power Oy
Hakalahdentie 13, 70460 Kuopio
Atoy Dieselhuolto
puh.010 232 8503
www.atoydieselhuolto.fi
Atoy Rekkahuolto
puh. 044 364 4333
www.atoyrekkahuolto.fi
ZF Center
Kellolahdentie 25
puh. Huolto 010 232 8 805
Varaosat 010 232 8 803
www.zfcenter.fi
www.atoygroup.com