KKMR:n riveistä löytyy kolmattakymmentä koulutettua ja kokenutta purkualan erikoisosaajaa.

KKMR Kuopion Kallio- ja Maarakentajat Oy on kuopiolainen asbesti- ja saneerauspurku- sekä maarakennusalan yritys. Nykyaikaisen alansa erikoisosaajan palveluihin kuuluvat yli 30 vuoden kokemuksella timanttityöt, purkutyöt, asbesti- ja haitta-aine-purkutyöt, maatyöt, injektointi- ja lujitustyöt.

Yhä useammassa purku-urakassa vastaan tulee terveydelle haitallista asbestia. Eikä ihme, asbestia käytettiin maassamme 70 vuotta arviolta aina vuoteen 1992 asti. Asbestin poisto purkutöiden yhteydessä työllistää yhä enemmän, ja KKMR on saavuttanut näissä töissä varman maineen. Asbestin lisäksi myös muut haitta-aineet poistetaan asianmukaisesti ja kohteessa tehdään lisäksi esimerkiksi timanttisahaukset ja poraukset.
– Suomessa asbestipurkuja tehdään valitettavasti yhä usein normaalina purkuna. Tietämättömyys altistaa ihmisiä asbestille täysin turhaan. Vuoden 2016 alusta tulleen lain mukaan ennen vuotta 1994 rakennettujen rakennusten purettavien materiaalien asbesti pitää kartoittaa ennen purkutyötä tai jos on vähäinenkin epäilys mahdollisesta asbestista. Asbestia löytyy putki-, vesi- ja ruiskutuseristeistä, tasoitteista, maaleista, rakennuslevyistä, ilmastointikanavien eristenauhoista, lämmityskattiloista, muovimatoista, palokatkoeristeistä, ovista sekä vesikatemateriaaleista, toimitusjohtaja Mikko Luostarinen kertoo.

Asbestinpurku ei ole äkkinäisen hommaa

Asbestipurkutyön työnjohtajalla on oltava suoritettuna asianomainen ammattitutkinto tai sen soveltuva osa, kuten muillakin asbestipurkuun osallistuvilla työntekijöillä. Kohteet ovat kuitenkin niin yksilöllisiä, että pelkän tutkinnon kanssa voi olla edessä hankaluuksia.
– Yrityksessämme on kymmenen vuoden kokemus ja pystymme tarjoamaan koko paketin asbestikartoituksesta purku-urakkaan. Tämä on asiakkaalle kokonaistaloudellisin vaihtoehto, urakka etenee aikataulun mukaisesti osaavan työporukan viemänä, Luostarinen lupaa ja vinkkaa samalla yksityiselle asiakkaalle tärkeästä seikasta.
– Palvelu pelaa kun ollaan liikkeellä ajoissa. Rakennusalalla vuosikello raksuttaa omaa rataansa ja suuret työmaat täyttävät allakan hyvissä ajoin.Yksityinen jää helposti odottelemaan lähes urakan alkuun ja sitten onkin edessä kinkkinen tilanne. Jos rakennustyö edellyttää purkuhommia, ammattilaiset on syytä varata asialle niin varhain kuin suinkin.

Perheyritys palvelee pitkäjänteisesti

Purkamisen erikoisasiantuntija KKMR noudattaa yritysasiakaspalvelussaan rakentavaa ja kestävää toimintamallia. Tämä on luonut KKMR:lle pitkäaikaisten asiakkuuksien verkoston, joka perustuu asiakkaan tarpeiden tuntemukseen ja vankkaan luottamukseen. Viime vuonna toimitusjohtajan tehtävistä hallituksen puheenjohtajaksi siirtynyt Risto Huttunen kertoo sukupolvenvaihdoksen sujuneen perheyrityksen sisällä mutkattomasti. Vävy Mikko Luostarinen työskentelee toimitusjohtajana ja tytär Sanna Luostarinen työskentelee yrityksen taloushallinnossa ja opiskelee samalla kirjanpitäjäksi.
– Työn laatu ja toiminnan pitkäjänteisyys ovat yrityksemme keskeisiä arvoja, ja ne ovat kunniassa jatkossakin. Moni asiakkuus on peräisin jo yrityksemme alkuajoilta. Olen edelleen mukana kuvioissa, mutta nuorempi sukupolvi hoitaa hommat aikamme vaatimusten mukaisesti, Huttunen linjaa.
Mikko Luostarinen kuittaa edeltäjänsä lausunnon hymyssä suin. Työtavat, kalusto ja ennen kaikkea henkilökunnan osaaminen pidetään ajan tasalla ja hyvä palvelu ei ole kertakäyttötuote. Kestävät asiakassuhteet eivät tarkoita pelkästään menneeseen katselua vaan sitä, että jokainen urakka hoidetaan aina tunnontarkasti. Yli 30-vuotiaan perheyityksen palvelulupaus pätee, olipa kyse suuremmasta toimialan yrityksestä tai yksityisen kansalaisen kiinteistöstä.

p

KKMR Kuopion Kallio- ja Maarakentajat Oy
Mestarinkatu 19
70700 KUOPIO
Mikko Luostarinen, tj. 044 368 3819 mikko.luostarinen@kkmr.com
Risto Huttunen hall.pj. 044 368 3801 risto.huttunen@kkmr.com
Sanna Luostarinen 044 368 3802 sanna.luostarinen@kkmr.com
www.kkmr.com