Naisten Pankki on aktiivisista vapaaehtoisista sekä lukuisista osakkaista ja lahjoittajista koostuva vapaaehtoisyhteisö, joka tukee naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa Afrikassa ja myös muissa maanosissa. Naisten Pankki toimii myös Kuopion alueella.

Naisten Pankki ei ole vain apua naisilta toisille naisille, sillä naisten toimeentulon tukeminen ulottaa vaikutuksensa myös perheisiin ja kyläyhteisöihin.
– Yhä useampi kehitysmaiden nainen on saanut mahdollisuuden nousta köyhyydestä, yhä useampi perhe on saanut leivän, yhä useampi kylä voi paremmin ja ihmiset ympäri maailmaa ovat liittyneet mukaan tekemään tästä unelmasta totta, Naisten Pankista tiivistetään toiminnan tavoitteet.
Naisten Pankki onkin kerännyt jo miljoonia kehitysmaiden naisille. Käytännössä raha käytetään naisten toimeentuloa, osaamista ja oikeuksia parantaviin hankkeisiin, pienlainoihin, ammattikoulutukseen ja yrittäjyyteen tähtäävään toimintaan sekä pilottihankkeisiin. Toimintaa hallinnoi Kirkon Ulkomaanapu, jolla on pitkä kokemus humanitaarisesta avusta ja kehitysyhteistyöstä.

Tule mukaan toimintaan!

Myös Kuopiossa Naisten Pankin toiminta on aktiivista. Kuten muuallakin Suomessa, toimintaa organisoivat innokkaat vapaaehtoiset. Toiminta on monimuotoista, kuluvana vuonna on järjestetty muun muassa golf-, kävely-, neulonta- kuin musiikki- ja taidetapahtumiakin. Seuraavaksi on vuorossa Lue Naiselle Ammatti -tapahtuma 12.10. Lisätietoa toiminnasta ja tulevista tapahtumista löytyy osoitteesta www.naistenpankki.fi.
Voit myös liittyä mukaan postituslistalle lähettämällä viestin osoitteeseen kuopio@naistenpankki.fi, jolloin saat tiedot suoraan sähköpostiisi.