Moottorioptimoinnissa ei tarvita jakoavaimia. Auton ohjelmiston muokkaus tehdään jokaiselle autolle räätälöidysti ja asiakkaan toiveita kuunnellen, yrittäjä Joni Ronkainen kertoo.

Laadukas optimointi tuo moottoriin lisätehoja ja auton omistajalle selvää säästöä.

Ajoneuvojen optimoinnilla saadaan moottoriin lisää tehoa, lasketaan polttoaineen kulutusta sekä kartoitetaan ja korjataan vikatapauksia. Optimoinnit tehdään aina räätälöidysti kunkin auton omaan ohjelmistoon, eikä autoihin asenneta ”huijausbokseja”.
Suurin osa suoritetuista optimoinneista ovat tehonlisäyksiä. Esimerkiksi uuden auton ostaja hyötyy optimoinnista merkittävästi.
Samassa mallissa voi olla huomattavan monta tehoversiota, joissa itse moottori on käytännössä sama. Tehoerot selittyvät ohjelmiston muutoksilla ja erot autojen hankintahinnoissa voivat olla tuhansia euroja. Näin ollen edullisemman tehoversion ostaja saa optimoinnilla autoonsa lisätehoja huomattavasti edullisemmin kuin tehokkaamman mallin ostamalla, yrittäjä Joni Ronkainen kertoo.

Kustannustehokasta optimointipalvelua

Optimoinnilla saadaan tehtyä myös esimerkiksi hiukkassuodatin-, EGR- ja AdBlue-korjauksia. Esimerkiksi hiukkassuodattimen vaihto voi maksaa tuhannesta kolmeen tuhanteen euroa. Optimoinnilla viankorjauksen hinta tippuu huomattavasti.
– Yli puolet autoista voidaan optimoida kätevästi OBD-pistokkeen kautta, jolloin hinnat alkavat 490 eurosta. Osassa autoista pistoketta ei voida käyttää, vaan ohjainlaite on irroitettava ja ohjelmointi suoritettava suoraan ohjainlaitteen piirilevylle. Tällöin kokonaishinta on hivenen korkeampi.
Kolme ja puoli vuotta yrittäjänä toiminut Ronkainen on tehnyt auton optimointeja vuodesta 2015 lähtien ja yrityksen toiminta keskittyy jatkossa nimenomaan optimointeihin.
– Vuodesta 2000 alkaen valmistetuista ajoneuvoista noin 98 prosenttia voidaan ohjelmoida. Ohjelmointi tehdään aina ajoneuvokohtaisesti asiakkaan toiveita kuunnellen ja tyytyväisyystakuulla, Ronkainen muistuttaa. Ajoneuvojen lisäksi voidaan optimoida myös veneet, vesijetit ynnä muut koneet.

 

p

OptimoiAutosi.fi – Kuopio
Poijutie 16, 70460 Kuopio
puh. 050 351 5995
info@jvautosahko.fi
www.jvautosahko.fi
Myös Facebookissa