Vahausta ja suojausta edeltää perusteellinen pesu, pelkkä huuhtelu ei riitä, Jenny Koponen painottaa.

Kauppapaikka Birgerissä palveleva Auto Hohde on auton puhdistuksen ja suojauksen erikoisosaaja. Yrittäjä Jenny Koponen tietää pätevät niksit, joilla auton käyttöikä jatkuu ja jälleenmyyntiarvo säilyy.
– Vanha tapa on vahata auto keväällä kesää varten. Selvästi suurin hyöty vahauksella ja suojaamisella kuitenkin saadaan talvisaikaan. Talvet ovat nykyään loskaisempia ja tiesuolaa käytetään liukkauden torjumiseksi varsin paljon. Auton maalipinnalle suola ja piki sekä sekä muu lika ovat tuhoisia. Hankalin tilanne on puolilämpimän autotallin omistajilla, joiden auto ehtii sulaa mutta ei kuivua. Lämpö kiinnittää suolan maalipintaan ja ruostuminen pääsee hyvään vauhtiin, Jenny varoittaa.
– Meillä auto sulatetaan, puhdistetaan perusteellisesti raudasta ja piestä ja maalipinta lämmitetään, silloin vahaus onnistuu kuten pitääkin. Likaiselle pinnalle tehty vahaus on turha investointi. Auto Hohde tekee vahauksen oikealla tekniikalla ja asianmukaisin varustein sekä huippuluokan Trans Clean ja Koch Chemie -autokemikaaleja käyttäen. Kovavahauksella tuloksena on jopa vuoden suoja ulkoisilta rasituksilta, kuten UV-säteily, hapettuminen ja maantiesuola. Kunnon vahaus on autolle paras talvilahja, Jenny Koponen vinkkaa.

p

Auto Hohde
J.Koponen Tmi
Väliköntie 4
70700 Kuopio
puh. 040 589 4890
ma – pe 8 – 16
www.autohohdekoponen.fi