Siilinjärven kunnan eläinlääkintäpalvelut löytyvät Räisäläntieltä. Kuvassa takana vasemmalta: eläinlääkärit Reeta Vainio ja Martta Haukipuro, eläintenhoitaja Minna-Kaisa Tarjakoski, toimistosihteeri Katja Närhi ja vastaava eläinlääkäri Kaisa Hartikainen. Edessä vasemmalla valvontaeläinlääkärit Julia Permikangas, Petra Lihtamo, eläinlääkäri Virpi Seppänen sekä Miska-koira.

Räisäläntien kunnallinen eläinlääkärin vastaanotto on Siilinjärven, Kuopion, Maaningan, Juankosken, Kaavin, Lapinlahden, Nilsiän, Tuusniemen ja Rautavaaran yhteistoiminta-alueen suurin. Vastaanotolla hoidetaan eläimiä ajanvarausperusteisesti. Siellä työskentelee kolme kliinistä työtä tekevää eläinlääkäriä ja eläintenhoitaja, kolme valvontaeläinlääkäriä, vastaava eläinlääkäri sekä toimistosihteeri. Vastaanotolla tehdään peruseläinlääkintähuoltoon liittyviä toimenpiteitä. Suureläinpraktikot kiertävät tiloilla.
– Meillä on myös pakkopilttuu, jonka ansiosta vastaanotollakin pystytään tekemään esimerkiksi tammojen kiimakontrolleja ja hammastarkastuksia.

Yhteys eläinlääkäriin kertasoitolla

Yhteyden saamisen helppous on eläinlääkäripalveluissa tärkeää.
– Pyrimme olemaan mahdollisimman helposti tavoitettavissa. Suureläinasioissa ollaan suoraan yhteydessä eläinlääkäriin. Pieneläinpraktiikalle taas on yhteinen palvelunumero arkisin klo 8 – 16.
Siilinjärven kunnan yhteistoiminta-alueella kunta järjestää itse suureläinpäivystyksen. Pieneläinpäivystys toimii

Omaeläinsairaalassa Kuopiossa.

Rohkeasti yhteyttä eläinsuojeluasioissa
Räisäläntieltä käsin toimivat myös yhteistoiminta-alueen kolme valvontaeläinlääkäriä, joiden toimenkuvaan kuuluvat muun muassa eläintensuojelu, eläintauti- ja alkutuotantovalvonta. Eläinsuojelutoiminta perustuu pitkälti kansalaisten ilmoituksiin.
– Toivomme ilmoituksia kaikista aidoista huolenaiheista. Ilmoitukset käsitellään nimettöminä, ja tarkastus tehdään, mikäli epäilykynnys ylittyy, valvontaeläinlääkärit Julia Permikangas ja Petra Lihtamo muistuttavat.
Valvontaa tehdään aina hyvässä yhteistyössä asioiden kuntoon saattamiseksi.
-Eläinlääkintä ja -valvonta on keskeinen osa ympäristöterveyttä. Eläinlääkärillä on suuri vastuu esimerkiksi lemmikeistä ihmisiin tarttuvien tautien ehkäisyssä tai elintarvikkeiden turvallisuudesta. Teemme siis kansanterveystyötä eläinten kanssa, eläinlääkärit muistuttavat.

 

p

Siilinjärven
kunnaneläinlääkäri
Räisäläntie 1, 71800 Siilinjärvi
Pieneläinvastaanotto puh. 044 740 1460 arkisin klo 8 – 16
Suureläinneuvonta ja ajanvaraus
puh. 044 740 1451 klo 8 – 9
Valvontaeläinlääkäri puh. 044 740 1456
Pieneläinpäivystys puh. 060 030 6088
Suureläinpäivystys puh.060 030 6099
Lisätietoja: https://www.siilinjarvi.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparistoterveys/elainlaakinta/