Niin aurinkopaneeli kuin kotimainen koivuhalkokin sopivat ekologiseen energiatalouteen, Esko Airaksinen linjaa.

Kodintekniikkaliike Teho-Posako on lämmitys- ja aurinkoenergiajärjestelmien erikoisosaaja. 43 vuoden kokemuksella palveleva yritys on sitoutunut säästämään energiaa ja vähentämään ympäristövaikutuksia niin palveluissaan kuin myös yrityksen sisällä.

Ekologisuus on Teho-Posakon toiminnassa enemmän kuin pelkkä sana. Kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin sekä vastaaviin pohjoismaisiin järjestelmiin pohjautuva Ekokompassi on myös pk-yrityksille sopiva kymmenen kriteerin ympäristöjärjestelmä. Sertifikaatti myönnettiin Teho-Posakolle viime syksynä.
– Myymme ja asennamme lämpöpumppuja ja aurinkopaneeleja, jotka ovat moderneja ja ympäristöystävällisiä tapoja lämmittää ja tuottaa energiaa. Ekokompassi edellyttää, että ekologiset kriteerit täyttyvät myös firman sisällä. Niiden täyttäminen on ollut myös taloudelliselta kannalta erittäin järkevää, toimitusjohtaja Esko Airaksinen kertoo.

Tehokkuutta ekoarvoilla

Teho-Posakon energiankulutusta on vähennetty erityisesti siirtymällä led-valoihin. Yrityksen oma aurinkosähköjärjestelmä tuottaa ympärivuotisesti noin viidenneksen sen tarvitsemasta sähköstä ja aurinkoisina kesäpäivinä lähes kaiken. Romuksi menevät vanhat koneet eivät enää loju takapihalla läjässä, vaan odottavat siistissä järjestyksessä matkaa kierrätykseen. Kaikki tämä on parantanut myös työtehoa ja siisteissä tiloissa on hyvä työskennellä.
– Opastamme mielellämme myös asiakkaitamme myymiemme ja asentamiemme laitteiden oikeaan käyttöön ja huoltoon, jotta laitteet toimivat energiatehokkaasti ja kestävät mahdollisimman pitkään. Ekoajattelu on yhteinen asia asiakkaiden kanssa ja yhä useampi ajattelee kanssamme samansuuntaisesti, Airaksinen iloitsee.

p

Teho-Posako Oy
Tehdaskatu 37, 70620 Kuopio
puh. 017 369 6800
ma – pe 8 – 16.30
huolto@tehoposako.fi
varaosat@tehoposako.fi
www.tehoposako.fi