Tervetuloa nauttimaan kulttuurista, hyvästä ruoasta ja ilmapiiristä! Anna Pitkänen ja Jarkko Kääriäinen virittäytyivät tunnelmaan jo etukäteen Kauppahallissa.

Kesäkuussa Kuopio tanssii, soi ja syö. Viime vuonna suursuosion saanut SATOA goes WILD -tapahtuma palaa entistä ehompana. Makuaisteja hellitään ruoalla ja mielen ravinnosta vastaavat eri kulttuuritahot. Kuopio tanssii ja soi -viikon tapahtumatarjonta on entistäkin monipuolisempi!

Elokuisen SATOA Kuopio Food Festivalin rinnalle syntyi viime kesänä kevään ruokasatoa juhlistava tapahtuma, joka ajoittuu Kuopio tanssii ja soi -viikolle.
– Saimme tapahtumasta viime vuonna todella hyvää palautetta. Tällaisia tapahtumia ei ole järjestetty muualla ja pääsimme muun muassa Rantapallo-sivuston top 20 -parhaiden ruokatapahtuman joukkoon, tuottaja Jarkko Kääriäinen iloitsee.
Mitäpä sitä hyvää liikaa muuttamaan, joten tapahtuman runko pysyy hyvin pitkälti samana tänäkin vuonna. Pientä hienosäätöä kuitenkin on tehty.
– Ruoan lisäksi kulttuuri on entistä isommassa roolissa. Mukana on hupimaisteri Juha Jylhäsalmi ja Kuopio tanssii ja soi -tapahtuman puittessa Ballet Finland esiintyy eri paikoissa reitin varrella. Myös Itäisen tanssin aluekeskus on mukana menossa.
Tapahtuma on ylpeästi pohjoissavolainen, eikä alueen kulttuurihistoriaa ole unohdettu. VB-valokuvakeskus ja Korttelimuseo kuuluvat tapahtuman pysähdyspisteisiin ja Kulttuurihistorialliseen museoon pääsee ilmaiseksi festaripassilla. Snellmaninpuistoon tulee myös yksi ravintolapiste ja ohjelmaa erityisesti lapsiperheille.

Matalan kynnyksen tapahtuma

Tapahtuman idea on yksinkertainen. Kaupungin halki kulkee reitti, jonka eri pisteissä pääsee nautiskelemaan ravintoloiden herkullisista ruoista sekä kulttuurielämyksistä. Tarjolla on niin alku-, pää- ja jälkiruokia sekä leivonnaisia, joissa on yksi villiruokaelementti mukana. Myös paikallisuus ja kasvispainotteisuus näkyy annoksissa vahvasti.
– Tapahtumaan osallistuminen on yksinkertaista. Riittää, että ostaa festaripassin, joka opastaa reitille ja jota vilauttamalla pääsee maistelemaan herkkuja mukana olevassa kymmenessä ravintolassa tai ravintolapisteessä. Passin voi hankkia joko tapahtuman kotisivuilta tai tapahtuman aikana Kuopio tanssii ja soi -infopisteestä torilta, Kääriäinen kertoo ja jatkaa:
– Luvassa on rentoa yhdessäoloa ja herkullisesta ruoasta, kulttuurista ja ympäristöstä nautiskelua. Kaikki tapahtuman keskustaan tuoma oheisohjelma on maksutonta, osallistuipa ruokafestariin tai ei. Luvassa on aikataulutettua ohjelmaa, mutta mukaan mahtuu myös yllätyksiä.

Osta kartta täältä!

Kuopiolle haetaan gastronomista tunnustusta

ProAgria Pohjois-Savo, Kuopion kaupunki ja Savonia ammattikorkeakoulu ovat hakeneet Kuopion alueelle European Region of Gastronomy -tunnustusta vuodelle 2020. Tunnustusta voidaan verrata kulttuuripääkaupunki-titteliin, mutta ERG kehittää kulttuurin ohella myös gastronomiaa, tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Tunnustus myönnetään aina parille-kolmelle kaupungille kerrallaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tunnustusta haetaan suomalaiselle kaupungille tai alueelle ja toinen kerta koko Pohjoismaissa.
– Kyseessä on iso ponnistus, jota on valmisteltu pitkään. Hakemus luovutetaan kesäkuussa ja lopputulos selviää lokakuussa Brysselissä, Jarkko Kääriäinen ProAgrialta kertoo.
Arvovaltainen raati saapuu 13. – 16.6. vastaanottamaan hakemuksen ja tutustumaan kuopiolaiseen ruoka- ja kulttuurielämään ja SATOA goes WILD on yksi heidän tutustumiskohteistaan.

Kuopio tanssii ja soi 48. kertaa

Pohjois-Euroopan vanhin, laajin ja merkittävin tanssitaidefestivaali tarjoaa jälleen ainutlaatuisen kattauksen maailmanluokan tanssitaidetta. Ensimmäistä kertaa festivaalilla vierailevat israelilainen Vertigo Dance Company, tšekkiläinen VerTeDance sekä espanjalainen flamencovirtuoosi Israel Galván.
Unohtumattomia elämyksiä tarjoavat myös etelä-afrikkalainen Dada Masilo tuoreella tulkinnallaan baletista Giselle, suomalaisten sydämet viime kesänä valloittanut kiinalainen Xie Xin tanssiryhmänsä kanssa, tanssimaailman kirkkaimpaan kärkeen lukeutuva Nederlands Dans Theater 2, kotimainen Hanna Brotherus kantaesitysteoksellaan sekä Jorma Uotisen juontamat suositut Gaalaillat, unohtamatta lukuisia oheistapahtumia. Mukana on myös paljon tulevaisuuden tekijöitä – satoja opiskelijoita, lapsia, nuoria ja tanssin harrastajia.