Personal Trainer Karoliina Mäyrä ja fysioterapeutti Helga Jakola tekevät toimivaa yhteistyötä henkisen kunnon ja fyysisen hyvinvoinnin puolesta. Hyvä yhteishenki, ilo ja huumori ovat olennainen osa fressiläisten työyhteisöä.

Fressi tarjoaa Kuopiossa kuntosali-, ryhmäliikunta- ja oheispalveluita keskustassa, Savilahdessa ja Lippumäessä sekä Ykkösrastilla ja nyt Fressin palvelut ovat tarjolla myös Siilinjärvellä. Ammattitaitoista ohjausta tarjoavat personal trainereiden ja ryhmäliikunnan ohjaajien lisäksi myös Fressin omat fysioterapeutit.

Fysioterapeutti Helga Jakola on tullut Fressin asiakkaille tutuksi viime joulukuusta lähtien. Helga kertoo kuntosaliympäristön olevan innostava niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin. Asiakkaiden motivointi on paljon helpompaa kuin pelkässä hoitohuoneessa tai toimistossa.
– Täällä voi myös hyödyntää omia vahvuuksiaan ja omaa laji- tai harrastetaustaa. Itselleni tanssi ja sirkus ovat olleet mieluisia harrastuksia ja tästä on ollut etua työssäni. Fressillä jokainen asiakas on yksilö, niinpä motivointi ja kuntoutus eivät nekään voi olla samalla kaavalla tapahtuvia. Fressin fysioterapeuteista jokaisella on oma erityisalueensa. Joku asiakas haluaa kuntoutua päästäkseen painojen kimppuun, toiselle tavoite on kestävyysliikunta ja kolmas tähtää tanssikuntoon. Yhteistyössä trainereiden kanssa ohjaamme asiakkaita saamaan kuntoutusta ja ohjausta sellaiselta ammattilaiselta, jolla on kenties taustaa juuri kyseisen asiakkaan harrastusten parista, Helga kertoo.

Yksilöllistä aktivointia

Fysioterapeutin palveluita tarvitaan hyvin erilaisista syistä. Kyseessä voi olla polvikipu, jonka syyn selvittäminen ja siitä eroon pääseminen on tavoite, synnytyksen jälkeen halutaan palata kuntoon tai seniori haluaa pitää itsensä toimintakunnossa. Yksi yhteinen piirre kuitenkin löytyy.
– Fressin fysioterapian asiakas on jo tullessaan sillä mielellä, että ongelma ratkaistaan ja tavoitteena on päästä liikkumaan ja kuntoutuminen tapahtuu nimenomaan liikunnan kautta. Toki homma alkaa hoitohuoneesta, mutta pian ollaan jo salin puolella varovasti kokeilemassa liikuntaa. Kokemukset tästä periaatteesta ovat todella hyvät. Silti haluan muistuttaa, että Fressin fysioterapeutit palvelevat samalla tavalla kaikkia asiakkaita, ei tarvitse olla kuntosalin asiakas tai tähdätä sellaiseksi. Meille ovat kaikki tervetulleita, Jakola painottaa.

Kuntoa ja kiinteyttä voittoisalla uutuusjumpalla

Ryhmäliikuntaohjaaja ja Fressi Trainer Jenni Vähämaa osallistui viime keväänä Fressin valtakunnalliseen ryhmäliikuntatuotekilpailuun, johon kaikilla ohjaajilla oli mahdollisuus osallistua. Jenni vei kisassa voiton ja niinpä hänen kehittämänsä uudenlainen kiinteytysjumppa onkin nyt kaikkien Fressien syksyn uutuustuotteena. Jumppa on saatavilla samanlaisena kaikista Suomen Fresseistä.
– Kiinteytys 45 by Fressi on periaatteessa perinteinen intervallitunti. Tunnilla tehdään kuitenkin vuorotellen sykkeen nostoa ja lihaskuntoa, eli kaksi erityylistä tuntia on miksattu yhteen. Kukin tunti kestää 45 minuuttia ja ohjelma vaihtuu aina 12 viikon välein. Tällä avausperiodilla lisävälineinä ovat steppilauta ja lisäpainot, joiden avulla jokainen voi säätää jumpan rasitusta omalle kuntotasolleen, Jenni kertoo ja muistuttaa että seuraava vaihto on joulukuun alussa, ensimmäisen ohjelman treeneihin ehtii vielä hyvin mukaan.

Fressi nyt myös Siilinjärvellä

Fressin palvelut ovat nyt saatavilla myös Siilinjärvellä. Easyfit Siilinjärvi on nyt Fressi24 Siilinjärvi, joka tarjoaa erinomaiset puitteet juuri oman tasoiselle, tavoitteelliselle kuntosaliharjoittelulle. Tarjolla on myös ryhmäliikuntaa. Keskuksen rajattu asiakasmäärä takaa rauhallisen harjoitteluympäristön ilman jonottamista ja stressiä. Fressi24 Siilinjärvi palvelee aivan Siilinjärven keskustassa Kuiluntie 10:ssä.

Katriina Hyvärinen ja fysioterapeutti Minka Kärkkäinen tasapainoharjoituksissa.

p

Fressi Kuopio
Kauppakatu 33, 70100 Kuopio
puh. 017 261 7474
www.fressi.fi/kuopio
Fressi Lippumäki
Rauhalahdentie 68, 70820 Kuopio
puh. 010 850 9040
www.fressi.fi/lippumaki
Fressi24 Savilahti
Savilahdentie 14, 70700 Kuopio
puh. 010 850 9018
www.fressi.fi/savilahti
Fressi24 Ykkösrasti
Tehdaskatu 19, 70620 Kuopio
Treenaamaan pääset avainkortilla joka päivä klo 5 – 23
Fressi24 Siilinjärvi
Kuiluntie 10
71800 Siilinjärvi