Juha Heinonen, Hannu Heikkinen, Kirsi Ruotsalainen, Jone Pekkarinen ja Alberto Dolce pelaavat samalla puolella. Gospelband Sade on yhdessä enemmän kuin osiensa summa.

Rytmikäs gospelmusiikki vetoaa yhä useampiin.

Gospelilla on Suomessakin aina ollut oma kuulijakuntansa. Nyt tämä hengellinen rytmimusiikki kasvattaa jalansijaansa myös suuren yleisön keskuudessa. Kuopiolaisen Gospelband Saden laulusolisti Kirsi Ruotsalainen kertoo, että viime vuosina myös kirkot ovat avanneet ovensa myös muulle kuin perinteiselle kirkkomusiikille.
– Takanamme on jo monta esiintymistä kirkoissa ja vastaanotto on ollut todella mukava. Toki tunnelma on erilainen kuin seurakuntataloissa ja muissa tiloissa, mutta musiikkimme on puhutellut myös siinä ympäristössä. Maailmallahan gospel on soinut kirkoissa jo kauan, ja nämä rytmit ovat tulleet tutuiksi suomalaisillekin ainakin elokuvien ja television kautta, Ruotsalainen kertoo.

Monen tähden juuret ovat gospelissa

Nykyisen kokoonpanon runko on soittanut yhdessä vuodesta 2015. Vaikka kaikilla soittajilla on musiikin lisäksi päätyö, on bändi kaikille tärkeä henkireikä ja vastapaino normiarjelle. Rumpali-laulaja Hannu Heikkinen ajaa päivisin rekkaa, mutta musiikki ja soittokumppanit lataavat virtaa yrittäjään.
Heikkinen toteaa, että gospel on suomalaisille todellisuudessa tutumpaa kuin ajatellaankaan.
– Monet ykköskaartin artisteistamme Mikko Kuustosesta Juha Tapioon ovat aloittaneet gospelista, unohtamatta sitä myöhemminkään. Suomi-gospelissa on aineksia popista, iskelmästä, rokista, bluesista ja vaikka mistä tyylilajeista. Näin myös meillä, omaa materiaalia on ainakin parin setin verran ja olemme ylpeästi linjattomia. Haluamme soittaa monipuolista materiaalia monenlaisille yleisöille.

Keikkailua ympäri Suomen

Gospelband Sade ei ole Kuopion tunnetuimpia bändejä mutta varmasti yksi pisimpiä keikkamatkoja tekevistä. Tänä vuonna bändiä on kuultu Pyhätunturilta Helsinkiin ja myös TV7:n suorassa konserttilähetyksessä.
Silti läheisin keikkapaikka on Inkilänmäellä sijaitseva lounasravintola Aika, jonka tapahtumissa Gospelband Sade on usein niin sanotun housebändin roolissa.
– Nelisen kertaa vuodessa täällä järjestetään hengellinen Majatalo-ilta, jossa viihdytään hyvän ruoan ja ohjelman parissa. Joka kerta tupa on ollut täynnä ja tulijoita olisi enemmän kuin sisään sopii. Näissä illoissa on mahtava soittaa, vuorovaikutus yleisön kanssa on aito ja lämmin. Tervetuloa mukaan, toivottavat Gospelband Saden muusikot.