Kesäpäivän kruunaavat mehukkaat grillin antimet. Vartaisiin kannattaa valita laadukasta filettä ja kasviksia.

Grillaamaan kannattaa suunnata kauppahallin Lihapisteen kautta.

Kesän grillaajien kestosuosikkeja ovat pihvit, possun ribsit ja erilaiset makkarat. Pihvilihojen aatelia on Angus-liha.
– Picanha on Etelä-Amerikassa suosittu grillipaisti, jossa on mukana makurasva. Bavette ja flank steak ovat naudan kuvetta ja oikein herkullista grillattavaa, samoin brisket, joka on naudan rintaa. Suosittuja ovat myös T-luupihvit, jotka voivat olla jopa kilon painoisia järkäleitä, Kari Voutilainen kertoo.

Muista perusjutut

Lihan grillaus sujuu leikiten, kun muistaa muutaman nyrkkisäännön. Perusjuttuja ovat hyvät raaka-aineet, oikeanlämpöinen grilli ja huolelliset esivalmistelut.
– Liha täytyy muistaa esilämmittää. Paksumpaa lihaa voi pitää ensin uunissakin matalassa lämmössä, Voutilainen vinkkaa.
Maustamisessa voi seurata omia mieltymyksiään. Suola kannattaa yleensä lisätä vasta viimeiseksi.
Lisää vinkkejä kesäiseen ruoanlaittoon saa Lihapisteen myymälästä. Suunnitteilla on myös grillausinfojen järjestäminen.

Grillattu picanha

• Hiero lihan pintaan voimakkain liikkein todella runsaasti merisuolaa ja pippuria.
• Anna muhia 1,5 – 2 tuntia huoneenlämmössä.
• Paista kuumassa grillissä suoran liekin alla lihassyyt kiinni ja väriä pintaan.
• Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
• Kun liha näyttää grillatulta, siirrä se sivulämpöön ja vähennä lämpöä.
• Kääntele lihaa noin 5 minuutin välein. Kun sisälämpötila on 52 – 54 astetta, kiedo liha folioon 10 minuutiksi.
• Leikkaa lihasta terävällä veitsellä ohuita siivuja.
• Käytä siivut vielä nopeasti kuumassa grillissä ja nauti.

p

Lihapiste K. Voutilainen
Kuopion Kauppahalli
ma – pe 8 – 17, la 8 – 15
puh. 017 261 7632
kari@lihapiste.fi
www.lihapiste.fi
Myös Facebookissa