Elias tähtää jääkiekkoammattilaiseksi.

16-vuotias KalPan kasvatti Elias Koponen aloitti jääkiekon kuusivuotiaana. Juuri lukion aloittaneen nuoren miehen tavoitteena siintää jääkiekkoammattilaisuus.

Saaristokaupungissa asuvan Koposen jääkiekkoharrastus lähti perheen parista. Hänen isänsä, veljensä ja siskonsa on harrastanut tai harrastaa jääkiekkoa. Ensimmäisen kerran Koponen aloitti kiekkoilun kuusivuotiaana, mutta jossakin vaiheessa innostus loppui, tosin vain puoleksi vuodeksi.
– Pelaaminen näytti niin mukavalta, että aloitin sitten uudestaan, halusin takaisin jäälle, hän muistelee.
Sen jälkeen motivaatiota ei olekaan tarvinnut pahemmin etsiskellä. Vaikka treenien, pelien ja koulun lisäksi muille harrastuksille ei paljon jääkään aikaa, on hallille useimmiten mukava lähteä.
– Jos peli kulkee huonosti, voi joskus tuntua siltä, ettei harjoituksiin jaksaisi mennä. Mutta lähes aina sitä haluaa mennä hallille, eikä motivaatiota tarvitse etsiskellä, laitahyökkääjänä pelaava Koponen kertoo.

Kovaa harjoittelua

Koposen viikko-ohjelmaan kuuluvat kolmet aamutreenit ja päivällä jäätreenit muina arkipäivinä paitsi maanantaina. Viikonloppuina on pelien vuoro. Omaksi vahvuudekseen Koponen nimeää syöttöpelin. Kehittämistä puolestaan löytyy nopeudesta. Tulevaisuuden tavoitteet ovat korkealla.
– Olisi hienoa pelata jääkiekkoa joskus ammattilaisena. Se vaatii päivittäistä tekemistä ja tosi paljon treenaamista, Koponen miettii.