Vas.hammaslääkäri Jukka Paakkanen, erikoishammaslääkäri Ulla Kotiranta, vastaava hammaslääkäri Jaana Mustonen, hammaslääkäri Essi Kaukoranta ja hammaslääkäri Ari-Pekka Parviainen.

Hammas Mehiläisen Kuopion toimipiste viihdekeskus IsoCeessä tarjoaa monipuolisia hammashoidon palveluita perushammashoidosta erikoishammaslääkäreiden palveluihin. Hammashoitoon on todella helppo tulla, ajanvaraus käy sujuvasti netissä ja vastaanotto sijaitsee Kuopion ydinkeskustassa.

Hammas Mehiläinen tunnettiin aikaisemmin Kuopion Hammasklinikan nimellä, ja kuopiolaiset löytävät edelleen hoitoon vaivattomasti. Viihdekeskus IsoCeen kakkoskerrokseen on helppo tulla ja asiointi on todella vaivatonta.
– Ajanvaraus onnistuu yhdellä puhelinsoitolla seitsemänä päivänä viikossa vastaavan varauskeskuksen kautta ja tai vielä kätevämmin netissä. Samalta varaussivulta löytyvät vapaat ajat kullekin, niin hammaslääkäreille kuin suuhygienisteillekin, kertoo Hammas Mehiläisen vastaava hoitaja Birgitta Taskinen.
– Mehiläinen on valtakunnallinen toimija, mutta Kuopiossa vahva paikallisuus on selkeä etu. Vastaanotto on tuttu ja meistä monella on paljon pitkiä asiakkuuksia, luottamus on kunnossa puolin ja toisin. Hampaista huolehtiminen ei ole pelkkää akuuttia hoitoa, vaan tehokkaimmillaan kyse on pitkäjänteisestä hoitosuhteesta. Moni huoltaa ja hoitaa vaikkapa autoaan tunnollisesti, mutta vielä tärkeämpää tämä olisi muistaa hampaiden kanssa. Hammas Mehiläiseen on helppo tulla kaikenlaisissa hammasasioissa, kynnys meille on tehty mahdollisimman matalaksi, vinkkaa hammaslääkäri Jukka Paakkanen.

Hampaat kannattaa pitää kunnossa

Vastaava hammaslääkäri Jaana Mustonen kertoo kuopiolaisten olevan varsin valistuneita hammasasioissa, mutta eräs ikäryhmä helposti luottaa hampaiden olevan lapsuuden jäljiltä kunnossa. Kun järjestelmällinen hoito kouluvuosien jäljiltä loppuu, syntyy helposti hoitotyhjiö. Erityisesti nuoret miehet ovat tässä elämänvaiheessa herkkiä unohtamaan hampaidensa kunnon.
– Hammaslääkäriin hakeutuminen on yhä todella monelle iso asia, ja varsinkin ikävuosina 30 ja 40 ikävuoden välillä hammashuolto helposti unohtuu elämän ruuhkavuosien muihin hulinoihin. Harmittavan usein tänä päivänä vastaanotolle tulee nuori aikuinen pitkälle edenneiden hammasongelmien kanssa. Hammaslääkärin välttely on johtanut paitsi reikiintymiseen, usein myös eriasteisiin ienongelmiin. Muutoinkin tuossa iässä kannattaa panostaa hampaisiin, se on kannattava investointi koko loppuelämää ajatellen, Jaana Mustonen kannustaa.


 

Kipuihin ei ole pakko alistua

Mehiläisen kipuspesialisti, erikoishammaslääkäri, Ulla Kotiranta on erikoistunut protetiikkaan ja purentafysiologiaan. Kotirannalla on kivunhoitolääketieteen erityispätevyys ja hänen toimipaikkansa on nyt Kuopiossa. Kotiranta hoitaa purentaperäisistä vaivoista kärsiviä sekä vaikeita, pitkittyneitä ja kroonisia suun, hampaiden, leukojen ja kasvojen alueen kiputiloja yhteistyössä Mehiläisen moniammatillisen tiimin kanssa.
– Puremalihaksissa ja leukanivelissä voi olla kipua. Puremalihaskipujen yhteys niskahartiaseudun kiputiloihin on yleistä. Kasvojen ja suun alueen kiputilan taustalla voi olla myös hermovaurio. Kun kipu pitkittyy eikä sille löydy selvää syytä, on syytä tutkia asiaa tarkemmin. Kun tavallisilla hoitotoimenpiteillä ei saavuteta hoitovastetta vaan kipu jatkuu, ei kannata jäädä kamppailemaan kivun kanssa vaan selvittää asia yhdessä kipuspesialistin kanssa, Kotiranta kertoo.

p

Hammas Mehiläinen
Ajurinkatu 16, 2.krs, 70110 Kuopio
Puh. 010 273 8230
Ajanvaraus avoinna
kaikkina päivinä 6 – 22
Vastaanoton aukioloajat:
ma – to 8 -19, pe 8 – 15
www.hammasmehilainen.fi