Pia Tiilikainen kokkaa monipuolista ja maukasta kotiruokaa. Juttupäivänä tarjolla oli makaronilaatikkoa, tirripaistia, höyrytettyjä vihanneksia…

Lounaskahvila Pian Herkkuhetki on muuttanut Päivärannasta Kelloniemeen. Maittavasta kotiruokalounaasta tunnettu lounaskahvila palvelee uudessa osoitteessa Telkkistentie 2. Avarissa tiloissa onnistuvat myös juhlat ja kokoukset.

Yrittäjä Pia Tiilikainen loihtii arkiruokailustakin elämyksen. Pian Herkkuhetki on saavuttanut vuosien varrella vankan suosion rehdin kotiruoan ystävien parissa. Pian Herkkuhetkessä Telkkistentiellä on tarjolla konstailematonta lounasta moneen makuun.
– Ruoka tehdään aina tuoreista raaka-aineista, mutta oikeaa voita ja kermaa säästämättä. Fyysisen työn tekijä nauttii meillä vankan aterian, keventäjä taas tuunaa helposti lautastaan salaattipöytämme antimilla. Satsaamme salaattiin ja sen vaihtuvista komponenteista asiakas voi koota itselleen monipuolisen lounaan. Yhä useampi vaihtaa liha- tai kalaruoan lisukkeen salaatiksi perunan, riisin tai pastan sijaan, Pia kertoo.

Kotoisia makuja

Pia Tiilikainen haluaa muistuttaa suomalaisten ruokaklassikoiden herkullisuudesta. Tirripaisti ja monet muut vanhat tutut klassikkoruoat tehdään alkuperäisin menetelmin. Asiakaspalaute on osoittanut toimintamallin oikeaksi.
– En tee ruokaa itselleni, vaan asiakkaille ja heidän tarpeisiinsa. Silloin kiitos -sana ja toteamus että ”kylläpä taas jaksaa” merkitsee minulle paljon. Tässä työssä asiakaspalaute tulee heti eikä viiveellä, hymyilee Pia Tiilikainen ja toivottaa tervetulleeksi testaamaan reilua ruokaa savolaiseen makuun.

Muokattavia juhlatiloja

Pian Herkkuhetken uudet toimitilat toimivat loistavasti myös juhlatiloina. Muokattavista tiloista onkin Kuopiossa tällä hetkellä kova kysyntä.
– Lounaskäytössä salissa on tilaa reilusti ja väliseinän takaa löytyy lisää. Syksyn juhlia ja pikkujouluja ajatellen meille mahtuu kevyesti vaikka lava esiintyjille ja tilaa järjestyy tanssillekin. Kokouksiin taas on helppo rajata kompaktimpi tila ja tilaisuuksiin tarjottavat löytyvät omasta keittiöstä, Pia Tiilikainen muistuttaa.

p

Lounaskahvila
Pian Herkkuhetki
Telkkistentie 2, 70460 Kuopio
puh. 040 931 9747
ma – pe 9 – 14, lounas 10 – 13.30
posti@pianherkkuhetki.fi
www.pianherkkuhetki.fi