Tulukeehan maestamaan kunnon höyrymakkaraa, Lihapisteen Kari toivottaa.

Kauppahallin Lihapisteen valikoimissa ovat aina kunkin vuodenajan parhaat tuotteet. Talvella maistuu vaikkapa Angus-härkä tai höyrymakkara, pääsiäisenä herkutellaan lampaalla.

Kari Voutilaisella on nyt reilu vuosi takanaan kauppahallin Lihapisteen yrittäjänä. Laadukas ja monipuolinen valikoima sekä reilun palvelun perinteet ovat Voutilaiselle kunnia-asia. Nyt Lihapisteeltä saa myös paljon toivottua perinteistä makkaraherkkua, jota ei enää ihan joka tiskiltä löydykään. Höyrymakkaran ystävät ovat tammikuusta lähtien löytäneet tiensä kauppahalliin.
– Hitaasti höyryttämällä makkara kypsyy niin, ettei kuori halkea. Maut ovat kaikki tallessa ja kokonaisuus on mitä maukkain, Kari myhäilee höyrystimen takaa.

Laatulihaa juhlaan ja arkeen

Pääsiäinen on joulun ohella lihakaupan kiireisintä aikaa. Pääsiäispöytä on jopa monipuolisempi kuin joulupöytä. Pääsiäisen suosikiksi on noussut karitsanviulu.
– Sekin on meillä aitoa lähiruokaa, karitsa tulee Väisäsen Kotilihalta Iisalmen eteläpuolelta. Nykyään karitsaa kasvatetaan nimenomaan syötäväksi, ei pelkästään villan takia. Vanha huoli villan mausta on siis jo aikoja sitten käynyt turhaksi, Kari Voutilainen muistuttaa ja kertoo lihatiskin muokkautuvan vuodenkierron mukaan.
– Syksy on hirviaikaa, ja talvella ja keväällä nautitaan vaikkapa Angus-härän lihasta. Siitä syntyy mitä moninaisimpia lihaisia herkkuja vaativaankin makuun.

p

Lihapiste K.Voutilainen
Kuopion Kauppahalli
ma – pe 8 -17, la 8 – 15
puh. 017 261 7632
kari@lihapiste.fi
www.lihapiste.fi
Myös Facebookissa