Raimo Rantala ottaa uunista aidon savolaispizzan. Kohta kärsii tuas näläkästä huastattoo!

Pizzeria Väinö Kuopion rautatieasemalla on noussut nopeasti kuopiolaisten ja kaupungissa vierailevien suosikiksi. Suosion salaisuus on 24 herkullisen pizzan lista, josta ei tusinatuotteita löydy.

Pizzeria Väinön keittiössä häärii mies, jonka kokemus pizzan teosta ulottuu kauas 1980-luvulle. Raimo Rantala vastaa napakasti kysymykseen Väinön pizzojen suosion salaisuudesta.
– Kunnon raaka-aineet, laadusta ei tingitä. Täytteitä ei hutkita pizzan päälle miten sattuu, vaan joka ikisen pizzan täytyy olla myös visuaalisesti tasapainossa. Ohut pohja ja sopivalla lämmöllä kypsynyt kokonaisuus maistuu niin perinteisten makujen ystäville kuin uusiakin makuja etsiville, Rantala kertoo.

Maistuva pizzaperhe

Väinön pizzalistalla on 24 tuotetta, joista puolet on nimetty miesten ja puolet naisten nimillä. Nimiluettelo ei ole tuulesta temmattu.
– Siiri on hieman tulinen, Toivo tehdään asiakkaan valitsemilla täytteillä. Muutenkin tämä pizzahenkilöiden galleria on täynnä luonteikkaita pizzoja monipuoliseen makuun vegaaneja ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavia unohtamatta. Pizzan lisäksi löytyy raikkaita salaatteja, maittavia leivonnaisia ja keittolounaita. Nälkä siirtyy toiselle raiteelle tällä asemalla, Raimo Rantala naurahtaa ja sujauttaa seuraavaan pizzan uuniin.

p

Pizzeria Väinö
Asemakatu 1, 70100 Kuopio
puh. 040 040 5252
ma – pe klo 7 – 18.30, la 8 – 19,
su 9 – 19
Pizzauuni kuumana joka päivä
alkaen klo 11
www.pizzeriavaino.fi
Meidät löydät myös Facebookista