Jorma Hovi, Markku Juvonen, toimitusjohtaja Hannu Miettinen ja työvalmennuspäällikkö Jorma Kantelinen ovat tyytyväisiä uuden metallipajan tiloihin ja varustukseen.

Nuorten, pitkäaikaistyöttömien, yrittäjien ja yhteiskunnan yhteisellä asialla

Tukeva-työvalmennussäätiö tukee työelämästä syrjäytyneiden ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten, pitkäaikaistyöttömien ja osatyökykyisten siirtymistä opiskelemaan tai avoimille työmarkkinoille. Tukevan valmennuksen kautta myös yrittäjillä on mahdollisuus löytää osaavia ja motivoituneita työntekijöitä.

Tukeva-työvalmennussäätiön Elävät Kaupat Kuopiossa (myös Nilsiä ja Juankoski), Leppävirralla, Siilinjärvellä ja Tuusniemellä tarjoavat laajan valikoiman kierrätystavaraa, sekä työ- ja harjoittelupaikkoja niin pitkäaikaistyöttömille kuin myös syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Työvalmennuspaikat ja työpajat ovat monelle ratkaiseva käännekohta kohti opintoja tai työllistymistä.
– Vuosittain meiltä lähtee opiskelemaan tai työelämään merkittävä määrä, toistasataa ihmistä. Sillä on huomattava kansantaloudellinen merkitys, onhan laskettu jokaisen alle 30-vuotiaan syrjäytymisen ulkopuolelle jääneen kansalaisen säästävän yhteiskunnan varoja elinaikanaan miljoona euroa. Olemme myös yritysmaailman asialla, sillä kauttamme työmarkkinoille tulee valmennettua porukkaa. Työelämän pelisäännöt ovat hallussa ja motivaatio korkealla, toimitusjohtaja Hannu Miettinen kertoo.

Osaavaa palvelua auto- ja metallipajalta

Tukeva-työvalmennussäätion toimipisteissä tehdään käytännön työtä, joka valmentaa joko työelämään tai auttaa löytämään oikean suunnan opinnoille. Tätä toimintaa on helppo tukea käytännössä.
– Tuo tarpeettomaksi käynyt kierrätyskelpoinen tavara meille, tee Elävästä Kauppa-myymälästä löytöjä ja valitse pajojemme tuotteita omaan kotiin tai lahjaksi. Nämä ovat kaikki todella arvokkaita, todellisia hyvän mielen tekoja. Hannu Miettinen muistuttaa myös Varikkokatu 2:een siirtyneen auto- ja metallipajan osaamisesta. Uusissa tiloissa onnistuvat niin autopesu maalipintaystävällisesti käsinpesulla, vahaus, huollot ja korjauksetkin. Metallipajan puolella vieraileva saattaa jopa yllättyä, sillä työtä tehdään erittäin asiakaslähtöisesti ja luovalla otteella
– Meillä on pätevä konekanta käytössä ja jos tarvittava laite puuttuu, se tehdään vaikka itse. Meiltä voi tilata yksilöllisiä pienrautatuotteita myös omilla piirustuksilla, työvalmennuspäällikkö Jorma Kantelinen kertoo.
Tukevan monipuolisiin palveluihin kuuluvat Elävä Kauppa -kierrätysmyymälöiden lisäksi myös esimerkiksi leikkimökkejä ja roskakatoksia valmistavat puuverstaat, tekstiilitöitä tekevät korjausompelimot sekä atk-pajat. Lahjoitushuonekalut noutavat Elävän Kaupan omat autonkuljettajat.

p

Elävä Kauppa Kuopio
Teollisuuskatu 1, 70620 Kuopio
puh. 0440 225 810
ma – pe 9 – 18, la 10 – 14
Auto-, metalli- ja pyöräpaja
Varikkokatu 2
puh. 0440 225 822 autopaja
044 0225 828 metalli- ja pyöräpaja
ma – to 7 – 15
pe 7 – 13.15
katso muut kaupat www.ksts.fi