Kuopion alueen urheilu- ja liikuntaväelle tuttu urheilumies Jukka Kankkunen siirtyy kuluvan vuoden marraskuussa Jyväskylän Intersport Tourulan yrittäjäksi. Takana on kymmenen vauhdikasta vuotta Kuopiossa. Kankkusen juuret ovat kuitenkin Keski-Suomessa.

– Maakunnan vaihtoon on kolme selkeää syytä. Sukuni on vahvasti keskisuomalainen. 80-vuotiaat vanhempani asuvat Laukaalla ja sinne heitä lähelle muutan nyt minäkin. Toiseksi Jyväskylän urheilumarkkina on 20 miljoonaa euroa suurempi kuin Kuopion ja kilpailu ei ole aivan niin tiukkaa kuin Kuopiossa. Tourula on todella hyvällä liikepaikalla Seppälän alueen ja ydinkeskustan välissä. Urheilukaupan kannalta sijainti on otollinen. Kolmanneksi olen kaavaillut tätä yrittäjäurani sinetöiväksi periodiksi. 2000-luvun alku Mikkelissä, sitten Kuopiossa kymmenen vuotta ja nyt kotiseuduilla loppuvuodet, Kankkunen kertoo.

Kuopion vuosiaan Kankkunen muistelee hyvillä mielin. Rajujakin haasteita on riittänyt, mutta kovalla työllä on menty läpi tiukoistakin paikoista.

– Kun oli päästy alkuun, oli edessä toriremontti. Sen vaikutukset olivat suuret ja jatkuivat kauan. Osin sen kanssa päällekkäin osui myös Matkuksen urheilukauppojen tulo markkinoille. Täysin stabiilia tilannetta ei ole näinä vuosina ollut, vaan valppaana on saanut olla koko ajan. Olen oppinut todella paljon ja kaikelle saamalleni kokemukselle on jatkossakin käyttöä.

Kymmenen vuoden menestyksekäs kauppiasura Kuopiossa ei ole kuitenkaan syntynyt yhden miehen panoksella. Jukka Kankkunen ei epäröi nimetessään Intersport Kuopion tärkeintä vahvuutta.

– Me panostamme palveluun ja asiantuntemukseen. Tämä onnistuu vain sitoutuneen ja ammattinsa osaavan henkilökunnan kanssa. Minulla on ollut ilo tehdä työtä huippuammattilaisten kanssa, joiden osaaminen on valjastettu asiakkaiden eduksi. Esimerkiksi suksia meillä ei saa myydä sellainen, joka ei hallitse välinevalintaa. Jokaiseen tuoteryhmään meillä on useampia spesialisteja, joiden palvelun laatu perustuu todelliseen tietämykseen yhdistettynä kykyyn kuunnella ja opastaa. Tämän lisäksi valikoimat ovat aina ajan tasalla laadusta tinkimättä. Näillä periaatteilla Kuopiossa jatketaan ensi vuonnakin, vaikka Kankkunen kaasuttaakin naapurimaakuntaan, Jukka Kankkunen muistuttaa.