Tervetuloa K-Market Lohirantaan toivottavat Kimmo Raitakivi, Raita Vanamo, kauppias Eija Malinen ja Tiia Kaltio.

Tervossa, kauniilla paikalla Tervonsalmen rannalla palvelee asiakkaitaan K-Market Lohiranta. Ystävällisestä asiakaspalvelustaan tunnettu kauppa on ulkoa katsottuna pieni, mutta sisältä löytyvät upeat valikoimat päivittäistavaraa lämpimistä piirakoista hedelmiin, vihanneksiin ja voittoisiin Keno-riveihin.

Kauppias Eija Malinen syntyjään Kaavilta, mutta on tervolaistunut jo kauan sitten. Malinen kertoo viihtyvänsä Tervossa, eikä pelkästään upeiden vesistöjen ja harrastusmahdollisuuksien takia. Henkilökunta on tullut asiakkaille tutuksi, valtaosa on ollut mukana heti alusta lähtien eli vuodesta 2009. Eija Malinen kertoo kommunikoinnin olevan kaupassa enemmän kuin pelkkää asiointia ja asiakaspalvelua.
– Haluamme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin laatutuotteiden ja hyvän hinta-laatusuhteen kautta, ja tähän olennaisena liittyvä ystävällinen palvelu on meille kunnia-asia. Tervossa asuu mukavia, lupsakoita ihmisiä jotka viljelevät huumoria aitoon savolaiseen tyyliin. Omatkin kielenkannat ovat virittyneet oikealle taajuudelle ja kaupanteko hoituu aina mukavasti. Tervolaiset tuntevat meidät ja me heidät, monesta asiakkaasta on tullut vuosien varrella myös ystäviä, Malinen linjaa.

Kauppaa kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa

K-Market Lohirannan valikoimaa kehitetään koko ajan asiakkaiden toiveita kuunnellen. Kauppias Malinen tosin tuntee varsin hyvin asiakaskunnan maun ja niinpä hänellä onkin kaupan valikoimia suunniteltaessa pettämätön menetelmä.
– Kun meille tarjotaan myyntiin jotain uutta, mietin pidänkö tuotteesta itse. Olen ehkä samanhenkinen kuin asiakkaatkin, jos minä tykkään niin tykkäävät hekin. Tällä luonnonmenetelmällä valikoimat ovat muotoutuneet sellaisiksi mitä täällä Tervossa tarvitaan, Malinen naurahtaa ja kannustaa asiakkaita kertomaan jatkossakin toiveistaan kaupan valikoimien ja palveluiden suhteen, vinkit ovat kaupan väelle arvokasta tietoa, Malinen muistuttaa.
– Gluteenittomia tuotteita valikoimassa on noin 50 erilaista. Juoma-osastomme on todella runsas ja erikoisuuksiakin löytyy. Valikoimista löytyy kaikkea neulojalle, ompelijalle, koiran omistajalle ja tietysti kissan omistajalle. Myös sisustaja tekee meillä löytöjä. Jokaiselle jotakin, niin valikoimaamme voisi kuvailla, Eija Malinen naurahtaa.

Lämmintä leipää ja voittorivejä

Kun piipahtaa K-Market Lohirantaan, hoituu samalla kerralla monta asiaa. Posti ja Veikkaus-asiat hoituvat eli miljoona-anomuksen voi jättää kauppa reissulla. Rahan nostokin onnistuu ostosten yhteydessä. Kaupan pihapiiristä löytyy Rinki-ekopiste, johon voi keräykseen jättää kartongit, metallit ja lehdet. Lasit menevät kierrätykseen.
Eija Malinen kertoo kauppa-asioinnin lomassa tuottavan joskus hyvää mieltä yllättäenkin, veikkausvoiton muodossa.
-Tuon tuostakin Kenosta joku nappaa nätin summan tililleen. Ettei vain tässä sillan kupeessa liene joku tuurin vetovoimapiste, Malinen iskee silmää ja muistuttaa ettei mikään hyvän mielen juttu ole tuurista kiinni.
-Paistopisteeltämme tulee joka päivä lämmintä leipää, seudun parhaita piirakoita ja muuta hyvää hyllyyn. Moni vie kahvipöytään mukanaan tuoretta, suussa sulavaa purtavaa.Uunissa paistuvat myös patongit ja pizzat, Eija Malinen kertoo.

Tervon seurakunnan kirkkoherra Marja-Leena Niinivaara-Koskell asioi säännöllisesti K-Market Lohirannassa. Erittäin kiva kauppias ja hyvät valikoimat, annan kiitettävän arvosanan omalle kaupalle, Niinivaara-Koskell toteaa.

p

K-Market Lohiranta
Myllytie 1, 72210 Tervo
puh. 017 387 2699
ma – pe 8 – 21, la 8 – 20
su 11 – 20
www.k-market.fi/kaupat/lohiranta