Naapuruksia mietitytti talojen profiilipeltisten vesikattojen kunto ja he päätyivät uudistukseen yksissä tuumin. Kimppa-alennuksen lisäksi säästettiin selvää rahaa rahti- ja telinekuluissa. Monimuotoinen katto sai yllensä varmasti toimivan pellityksen. Ohikulkijat ovat ääneen ihastelleet kokonaisuuden tyylikkyyttä, Anneli ja Marja kertovat.

 

Perinteinen, saumattu peltikatto on paras ja ainoa täysin tiivis kattoratkaisu. Kuopiolainen AitoKatto tekee saumakatot ja kokonaisvaltaiset kattoremontit laadulla, joka kestää sukupolvelta toiselle.

AitoKatto on Pohjois-Savon alueella toimiva yritys, joka on perustettu tammikuussa 2017. Nuoren yrityksen taustalta löytyy kuitenkin pitkän linjan osaaminen. AitoKatto keskittyy palvelemaan kotitalouksia ja asuntoyhtiöitä. Taustalla on Markuksen peltisepänliike, joka toteuttaa pellityksiä pääasiassa rakennusliikkeille.
– Palveluksessamme on peltiseppiä ja kirvesmiehiä, joilla on vankka kokemus alalta. Kokenein seppämme on 70-vuotias, joka taitaa varmasti kaikki niksit pellin taivutukseen ja saumaukseen. Kaikki nuoremmatkin katontekijämme ovat suorittaneet työnsä ohessa peltisepän laadukkaan ammattitutkinnon, Markus Kauhanen kertoo.

Reikiä nolla

Saumattu peltikatto on erinomainen valinta kaikkiin rakennuksiin. Saumakatto on paras ja monesti ainut mahdollinen ratkaisu monimuotoisten ja loivien kattotyyppien toteuttamiseen. Ei ole sattumaa, että esimerkiksi kirkkojen, virastojen ja muiden vanhojen julkisten rakennusten katot ovat usein juuri saumattuja peltikattoja.
– Vanhimmat kuntotarkastamamme saumakatot ovat 1900-luvun alusta, osa edelleen kunnossa.
Saumattu peltikatto on ainoa katto, joka voidaan tehdä täysin tiiviiksi myös erilaisten muotojen, saumakohtien ja piipun peltien kohdalta. Tiiviys on kiinnitystavan ansiota. Asennuksessa ei rikota pellin pintaa ruuveilla.
– Reikiä nolla, parempi olla, Matti Herranen tiivistää.

Kokonaisvaltainen remontti

AitoKaton asiantuntija kannattaa tilata maksuttomalle tarkastuskäynnille, jolloin tehdään katon ja yläpohjan kuntoarvio. Sen pohjalta asiakkaan kanssa suunnitellaan tarpeelliset parannustoimenpiteet ja lasketaan tarjous. AitoKatto tekee kokonaisvaltaisia remontteja alusta loppuun saakka itse.
Keskimäärin remonttiin menee aikaa yhdestä kahteen viikkoon.
– Voimme luvata, ettei AitoKatto valmistu parissa päivässä. Mutta lopputuloskin on sellainen, että se kestää sukupolvelta toiselle.

Erinomainen hinta-laatusuhde

Laadukas saumakatto ja rakenteiden nykyaikaistaminen saattavat kuulostaa hintavalle ratkaisulle, mutta Herranen ja Kauhanen vakuuttavat, että tarjousta ei kannata jättää pyytämättä. Monet asiakkaat ovat iloisesti yllättyneet tarjouksesta. Halvan ja hyvän hintaero ei ole niin suuri, etteikö laadukkaaseen kattoon kannattaisi satsata. Meidän kattojamme ei tarvitse uusia parinkymmenen vuoden päästä, miehet muistuttavat.

Markus Kauhanen (vas.) ja Matti Herranen kertovat, että rintamamiestalon alkuperäinen saumattu peltikatto oli loistavassa kunnossa, mutta lämpöeristeen ja vesikaton välinen tuuletustila oli niukka. AitoKatto toteutti kokonaisvaltaisen remontin, jossa lisättiin eristystä ja parannettiin tuuletusta. Asiakkaan loppukommentti lämmittää rakentajan mieltä: Unelmoitiin parhaasta ja kiitos teidän, se myös saatiin!


Katossa ei tarvitse olla näkyvää reikää, että remontti on tarpeellinen

• Kevät on katon tiiveydelle kovinta aikaa. Lumen ja sulamisvesien aiheuttama rasitus muodostaa mahdollisesti näkymättömän, mutta todellisen riskin rakenteiden kastumiselle. Katto on hyvä tarkistuttaa ajoissa syksyllä tulevan talven varalle.
• Jos katto ei näytä hyvältä, se ei enää välttämättä toimi niin kuin pitäisi. Korjaaminen tai maalaaminen eivät ole aina kannattavia vaihtoehtoja. Tavallisten kattojen keskimääräinen käyttöikä on noin 20 – 35 vuotta.
• Pieni ullakkotila voi aiheuttaa riskin huonolle tuulettuvuudelle ja katon lämpövuodoille. Jos rakenne ei hengitä, ja kosteus poistu, alkaa talon pahoinvointi. Teemme kattoremontin yhteydessä myös yläpohjan nykyaikaistamista, lämmöneristystä ja tuuletusrakenteiden parannusta.
• Aina on hyvä vuodenaika kattoremontille. Remontti sujuu hienosti myös talvella. Ilma on kuiva ja vettä sataa harvoin. Asiakas hyötyy talvihintojen lisäksi tehokkaasta toteutusaikataulusta.

p

AitoKatto
Itkonniemenkatu 29a, 70500 Kuopio (vanha vaneritehdas)
puh. 050 339 6105
matti@aitokatto.fi
markus@aitokatto.fi
www.aitokatto.fi

PeltiKii Palvelu/Markus Kauhanen Oy
puh. 044 546 0256
www.peltikii.fi
Myös Facebookissa ja Instagramissa!