Nuorten sirkuslaisten taitoja pääsee ihailemaan jälleen Pakkassirkuksessa. VoimatOn-esityksen ensi-ilta on 13.1.

Kuopion kaupunginteatterin kevät on täynnä nuorta osaamista. Pakkassirkus, Ronja Ryövärintytär sekä Romeo ja Julia tuovat kevään aikana lavalle kymmenittäin alueen tulevaisuuden lupauksia.

Pakkassirkuksen tämänvuotinen esitys VoimatOn yhdistelee modernin sirkuksen koko kirjoa. Luvassa on akrobatiaa, ilma-akrobatiaa, taikuutta ja paljon muuta. Esityksestä vastaa Kuopion Sirkuksen 24 nuorta taiteilijaa. Lisäksi lavalla on nelihenkinen livebändi. VoimatOnta esitetään arkisin koululaisryhmille suunnattuna tunnin kestoisena, sekä ilta-aikaan täysmittaisena kahden tunnin näytöksenä.

– Esitys sopii koko perheelle, mutta katsomaan voi aivan hyvin tulla ilman lapsiakin, esityksen ohjaaja Emilia Tengvall-Matero muistuttaa.

Fantasiamaailma lavalla

Lapsille sopii myös kevään suurtuotanto Ronja Ryövärintytär, joka saa ensi-iltansa helmikuussa. Ohjaaja Miko Jaakkola kertoo, että luvassa on visuaalisesti näyttävä esitys, jossa puvustus, lavastus ja koreografiat luovat näyttävän fantasiamaailman. Oman, merkittävän mausteensa esitykseen tuovat viisi videotykkiä, jotka projisoivat läpi esityksen metsäistä videokuvaa lavalle.

– Luonto ja vuodenkierto on esityksessä vahvasti läsnä, ohjaaja kertoo.

Kaupunginteatterin näyttelijöiden lisäksi lavalla nähdään Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettajaopiskelijoita, joille koreografi Metsälintu Pahkinen antaa vuolaasti suitsutusta.

– Tanssista kiinnostuneiden kannattaa tulla katsomaan tämä esitys, sillä luvassa on oikea tanssillinen ilotulitus, eri tanssilajeja ja -tyylejä on käytetty säästelemättä liikekielen luomisessa, hän lupaa.

Ronja Ryövärintyttären visuaaliseen ilmeeseen on kiinnitetty erityisen paljon huomiota.

Romeo ja Julia Jenni Vartiaisen tahtiin

Vahvaa nuorten osaamista on luvassa myös huhtikuussa, jolloin lavalle nousevat Kuopion taidelukio Lumitin oppilaat. Nuorten näyttelijöiden lisäksi tunnelmasta vastaavat kaksi livebändiä sekä tanssijat. Klassikkonäytelmä tuodaan tähän päivään Paula Vesalan ja Jenni Vartiaisen musiikilla. Tuttuun tarinaan on siis luvassa uutta, raikasta ja herkkää tulkintaa.