Piällysmies Ari Kuurne ojentaa Kuurneen Arille värikkään kesäjuoman hellepäivän virvokkeeksi.

Ravintola Sampo on maankuulu muikkuravintola, mutta kesäkansan iloksi myös ravintolan juomavalikoima on monipuolinen. Sampon originellissa miljöössä kohtaavat aitosavolaisen lupsakasti niin herkkusuut kuin sanasepot ja viäräleuatkin.

Jos kesällä Kuopioon saapuvalta matkailijalta kysyy suunniteltuja käyntikohteita, on erikoislaatuisen harvinaista jos listalta ei löydy legendaarinen ravintola Sampo. Kauppakadun satamanpuoleisessa päässä on nimittäin viihdytty peräti kieltolain viimeisistä hetkistä alkaen eli tänä vuonna jo 86 vuotta. Kun nimi ja toimintaperiaatteet ovat säilyneet samoina koko toiminta-ajan, voidaan hyvällä syyllä puhua kansallisesta nähtävyydestä. Ravintolan vastaava eli savolaisittain piällysmies Ari Kuurne painottaa kuitenkin Sampon elävän viriilisti tätä päivää.
– Sampo on ylpeä perinteistään, mutta palvelee tämän ajan asiakkaita nykypäivän tarpeiden mukaisesti. Vaikka historia on pitkä, ei meillä silti jäykistellä turhanpäiten. Mielestäni parhaita traditioita Sampossa on aina ollut sen luonne rentona koko kansan kohtauspaikkana. Kynnys on yhtä matalalla työhaalariin puetulle raksaveikolle kuin kravattikaulaiselle ministerillekin, Kuurne linjaa.

Suvi-Kuopiossa riittää kuhinaa

Kuopio on Suomen suosituimpia kesämatkailukohteita ja sataman alue herää suven tullen vilkkaaseen hyörinään. Sampo sattuu mukavasti matkan varrelle mennen tullen ja palatessa. Ari Kuurne tuntee kesäsesongin kuviot neljännesvuosisadan kokemuksella.
– Kesä on meillä vuoden vilkkainta aikaa. Silloin menee muikkua tavattomat määrät, mutta kesäpäivinä Sampoon tullaan kernaasti virkistäytymään muutoinkin. Hyvät juomavalikoimat alkoholittomista drinkeistä klassisiin tupsluikkareihin maistuvat iltakävelyn lomassa. Itsekin kesälomapäivänä varmasti piipahdan tutun tiskin asiakaspuolelle ja tilaan jotain värikästä ja hyvää, Kuurne suunnittelee ja toivottaa kaikki tervetulleiksi aitoon ja alkuperäiseen muikkuravintola Sampoon.

p

Ravintola Sampo
Kauppakatu 13
70100 Kuopio
puh. 020 762 4818
ma – to 11 – 22, pe – la 11 – 24,
su 12 – 20
1.6 – 15.8. avoinna joka
päivä 11 – s24
kuopio.sampo@restel.fi
www.restel.fi