Kari Väänänen hoitaa hautaukseen liittyvät kuljetukset asianmukaisella kalustolla.

Parviainen on perinteikäs ja kokenut hautaustoimisto

Hautaustoimisto Parviainen huolehtii kattavasti kaikki hautaukseen liittyvät järjestelyt kuljetuksista pitopalveluun. Perinteikäs hautaustoimisto panostaa asiakaspalveluun, jossa jokaiselle asiakkaalle on aikaa ja surun keskellä oikeat vaihtoehdot löytyvät hienotunteisesti.

Henkilökohtainen ja yksilöllinen palvelu, joka perustuu ehdottomaan luottamukseen ja jossa etusijalla on aina surevan omaisen etu. Näitä seikkoja yrittäjä Kari Väänänen painottaa toimintansa kulmakivinä. Vuodesta 1996 hautaustoimistoa pyörittänyt Väänänen tietää, että toimialalla asiakaslähtöisyys saa huomattavasti konkreettisemman merkityksen kuin monessa muussa työssä.
– Ovestamme astuu usein sisään omainen, jolle asiointi hautaustoimistossa on uusi asia ja jonka tunnetila on ymmärrettävästi hämmentynyt ja surullinen. Silloin on oltava aikaa pohtia rauhassa ja ennen kaikkea kuunnella herkällä korvalla. Ani harvoin yksityiskohdat ovat etukäteen tarkoin mietityt, usein on syytä muistella mitä toiveita edesmenneellä omaisella mahdollisesti itsellään oli. On osattava keskittyä kuuntelemaan, Väänänen kertoo.

Täyden palvelun toimisto

Hautaustoimisto Parviaisen asiakaspalvelussa työskentelevä Anna-Maija Houtsonen kertoo palvelu- ja tuotevalikoiman monipuolisuuden tärkeydestä ja muistuttaa muutamasta järjestelyjen alkutoimesta.
– Siunausajan, -paikan ja papin omainen varaa itse Kuopion hauta- ja puistotoimistosta, siellä käy myös ilmi onko hautapaikka jo valmiiksi olemassa vai tarvitaanko uusi. Kun nämä asiat on sovittu, loput järjestelyt me hoidamme itse tai hyvien yhteistyökumppaneidemme kanssa. Yhteistyö esimerkiksi seurakuntien kanssa toimii saumattomasti. Muistotilaisuuksien pitopalvelusta meillä on pitkä kokemus, olipa sitten kyse pienimuotoisesta kahvitilaisuudesta tai runsaasta ruokatarjoilusta. Ekologinen arkku- ja uurnavalikoimamme on todella laaja ja luonnollisesti myös hautakiven valinta onnistuu kauttamme, Houtsonen kertoo.

Harrastukset ja perhe vastapainona työlle

Hautaustoimistoala on aivan oma, vaativakin maailmansa. Kari Väänänen kertoo että kuluneet vuosikymmenet ovat opettaneet elämästä paljon. Vaikka työlleen antaa omasta persoonastaan paljon, on osattava myös irrottautua ja pitää oma elämä tasapainossa. Urheiluharrastukset ja perhe ovat viisikymppiselle yrittäjälle tärkeitä asioita.
– Työn ja vapaa-ajan erottelu oli alkuvuosina haasteellista. Opin huomaamaan, että tässä työssä on parasta olla oma itsensä ja toimia sen mukaan. Olen avoin ja sosiaalinen, mutta myös kuunteleva ihminen. Perusluonteeni näkyy työn luonteesta huolimatta myös arjessa. Työn vastapainona urheilu on paikallaan, veteraanijääkiekko talvisin ja kesällä golf antavat energiaa kiireiselle yrittäjälle, Väänänen kertoo.

p

Hautaustoimisto
Parviainen
Savonkatu 18
70110 Kuopio
puh.017 261 3771, 040 585 0456
ma – pe 9 – 16
toimisto@hautaustoimistoparviainen.fi
www.hautaustoimistoparviainen.fi