Puijonlaakson lääkärikeskuksessa työskentelevät muun muassa hammashoitaja Ritva Salinto (vas.), hammaslääkäri Riikka Eeden ja yleislääketieteen erikoislääkäri Markku Hyvönen.

Puijonlaakson lääkärikeskuksessa hoidetaan myös hampaat kuntoon ja vaalitaan ennaltaehkäisevästi suun ja koko kehon terveyttä. Keskuksessa on aloittanut uutena hammaslääkärinä Riikka Eeden.

Ostoskeskuksen vieressä toimivassa Puijonlaakson lääkärikeskuksessa palvelevat lääkäri, hammaslääkäri ja gynekologi sekä fysioterapeutti, ja asemalta voi tilata myös lääkärin kotikäynnit. Laboratoriokokeet, rokotukset ja hoidot ovat myös saatavissa samasta pisteestä.

Uusi tekijä hammashoitoon

Lääkärikeskuksen pitkäaikainen hammaslääkäri Eija Hyvönen jäi hiljattain eläkkeelle. Työtä jatkaa uusi hammaslääkäri Riikka Eeden sekä Hyvösen rinnalla työskennellyt hammaslääkäri Pekka Mutanen.
– Olen alun perin Joensuusta, mutta olen kohta 20 vuotta asunut Kuopiossa. Valmistuin Kuopion yliopistosta terveystieteiden maisteriksi liikuntalääketieteen pääaineesta. Sen jälkeen jatkoin opiskelua hammaslääkäriksi nykyisessä Itä-Suomen yliopistossa, Eeden kertoo.
– Lääketiede kokonaisuudessaan kiinnostaa minua, ja hammaslääkärinä pääsen tekemään tärkeän osan myös sairauksia ennaltaehkäisevää työtä. Alan valintaan vaikutti hyvä työllisyystilanne.
Hammaslääkärin opintoihin kuuluu kuuden kuukauden mittainen terveyskeskusjakso, jonka Eeden suoritti Kuopiossa.
– Itä-Suomen yliopistossa on moderni opetusklinikka, hyvä yhteishenki ja osaavat opettajat. Alalla työtilanne vaihtelee paikkakunnittain. Kuopiossa ja lähikunnissa ei terveyskeskuksissa ole enää hammaslääkärivajetta.

Kiinnostava työpaikka

Eeden halusi valmistuttuaan nimenomaan Kuopioon töihin, joten työpaikan saaminen Puijonlaakson lääkärikeskuksesta oli oikea onnenpotku.
– Työt ovat alkaneet mukavasti, olen tyytyväinen tähän työpaikkaan Puijonlaakson lääkärikeskuksessa: Henkilöstö on kokenutta, ja tämä on pieni ja kodikas paikka.
Työssään Eedeniä erityisesti kiinnostaa suun terveyden vaikutus yleisterveyteen ja elämän laatuun. Nykyinen koulutus painottaa ihmisen kokonaisuuden huomioonottamiseen.
– Esimerkiksi suun ja leukojen alueen tulehdukset tai kasvojen ja pään alueen kiputilat ja toisaalta elämäntavat, kuten ruokavalio ja tupakointi ovat tekijöitä, jotka osaltaan vaikuttavat ihmisen yleisterveyteen, Eeden kertoo.

p

Puijonlaakson lääkärikeskus
Kiekkotie 2, 70200 Kuopio
puh. 017 282 8244
ma – to 8.30 – 16, pe 8.30 – 14
info@puijonlaaksonlaakarikeskus.fi
www.puijonlaaksonlaakarikeskus.fi