Täällä ollaan ja palvellaan! Siilinjärven Kotipolku ja Siilinjärven Asumisoikeus muuttivat Kuiluntie 5:een noin vuosi sitten. Tule tapaamaan toimistolle, toteavat toimitusjohtaja Raija Pajunen, Seppo Korhonen, toimistosihteeri Kaarina Toivanen, työnjohtaja Katja Pirhonen, Jani Arvilommi ja Paavo Tuppurainen.

Siilinjärven Kotipolku on voittoa tavoittelematon vuokrataloyhtiö, joka tarjoaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja siilinjärveläisille. Tärkeitä periaatteita asuntojen ylläpidossa ovat esteettömyys, energiatehokkuus ja asumisen mukavuus.

Kotipolun asunnot sijaitsevat keskeisillä paikoilla Siilinjärven keskustassa sekä Vuorelassa ja Harjamäki-Vesijärvi-alueella. Kotipolulla on tällä hetkellä 815 vuokra-asuntoa, joista parisataa on huonokuntoisille vanhuksille tarkoitettuja tehostetun palveluasumisen asuntoja sekä kehitysvammaisten ja pitkäaikaisasunnottomien asuntoja.
Yhtiö rakennuttaa myös uusia asuntokohteita: paraikaa on rakenteilla 45 asuntoa Siilinjärven keskustaan ja KVR-kilpailutus käynnissä noin 50 vuokra-asunnon rakentamisesta Toivalaan. Lisäksi tytäryhtiö Siilinjärven Asumisoikeus omistaa 103 asumisoikeusasuntoa.
Kotipolku on perustettu vuonna 1966. Pääomistaja on Siilinjärven kunta, pienemmät omistussiivut on Siilinjärven seurakunnalla ja Yara Suomella.

Ylläpitoon vahvistuksia

Kotipolun kiinteistömassassa on monenikäisiä rakennuksia. Yhtiö vastaa korjaustoiminnan ja ylläpidon järjestämisestä hyödyntäen palvelukumppaniyritysten osaamista.
Kiinteistöjen kunnon seuranta ja ylläpito on jatkuvaa. Toimitusjohtaja Raija Pajusen mukaan jokaisen kiinteistön kohdalla tutkitaan erilaisia vaihtoehtoja ja mietitään taloudellisesti järkeviä tapoja toteutukselle.
– Tavoitteemme on kehittää kiinteistökantaa niin, että se uudistuu nykyajan tarpeita vastaavaksi. Panostamme uusissa ja peruskorjattavissa kohteissa esimerkiksi energiatehokkuuteen ja esteettömyyteen aina tontin rajalta huoneistojen sisätiloihin asti, Pajunen sanoo.
Kotipolun kiinteistöjen ylläpito sai lokakuussa vahvistusta, kun Jani Arvilommi aloitti uutena kiinteistöpäällikkönä. Hän toimii työnjohdon esimiehenä sekä vastaa kiinteistön ylläpidon organisoinnista ja valvonnasta. Arvilommi pitääkin käsissään ylläpidon lankoja.
– Tehtäväni on huolehtia siitä, että kiinteistöt toimivat kiinteistöteknisesti ympäri vuorokauden kaikkina vuodenaikoina ottaen huomioon esimerkiksi palvelutalojen vaatimukset. Työ vaihtelee päivittäin hyvinkin nopealla rytmillä, eikä kalenterin mukaan voi aina mennä suunnitellusti, vaan asiat hoituvat kiireellisyysjärjestyksen mukaisesti. Tämä tekee työstä mielenkiintoista ja haastavaa.

p

Siilinjärven
Kotipolku Oy
Siilinjärven
Asumisoikeus Oy
Kuiluntie 5, II krs
71800 Siilinjärvi
ma – pe klo 8 – 15.45
puh. 044 474 0151, 044 474 0153
etunimi.sukunimi@sjkotipolku.fi
info@sjkotipolku.fi
www.sjkotipolku.fi
www.siilinjarvenasumisoikeus.fi