Timo Juurakolla (vas.), Venla Kokkosella ja Toni Sallisella on syytä hymyyn. Kunnonpaikka käyttöaste on kovassa kasvussa ja asiakkaita hemmotellaan uusilla palveluilla.

Kunnonpaikka on kasvanut lyhyessä ajassa käyttöasteeltaan Pohjois-Savon parhaiten menestyvien matkailuyritysten joukkoon.

Kylpylähotelli Kunnonpaikan liiketoiminta on kovassa kasvussa. Hotellin käyttöaste kasvoi alkuvuonna peräti 17,8 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen, joka myös oli vahvan kasvun vuosi. Kaikkiaan majoitusvuorokausien määrä kasvoi noin 5000 kappaleella.
– Tärkeä tekijä menestyksen taustalla on organisaation uudistuminen. Olemme luoneet kokonaan uuden tavan ajatella ja toimia. Tämä on Kunnonpaikka 2.0, toimitusjohtaja Timo Juurakko kertoo.
Kylpylähotellilla on pitkät perinteet kuntoutuspaikkana. Yhä edelleen Kunnonpaikka on suurin kuntoutusten tuottaja KELAlle. Siitä huolimatta tuetut kuntoutuspalvelut muodostavat Kunnonpaikan asiakaskunnasta vain kolmanneksen. Suurin osa asiakkaista on majoittujia, ruokailijoita, kuntosalin, kylpylän tai muiden palveluiden käyttäjiä. Myös tapahtumatuotantoon on panostettu.
– Haluamme tuottaa elämyksiä ja räväyttää. Olemme paikallinen toimija ja haluamme tuoda tätä vahvuutta esille, tehdä rohkeita avauksia, myynti- ja markkinointipäällikkö Venla Kokkonen kertoo.

Uudistunut hyvinvointitalo

Sekä Juurakko ja Kokkonen ovat Kunnonpaikassa suhteellisen tuoreita kasvoja. Uudet voimat ovatkin onnistuneet puhaltamaan työyhteisöön tekemisen meininkiä.
– Teemme tuotteistusta jatkuvasti ja laaja-alaisesti kaikkien osastojen yhteistyönä. Näin olemme pystyneet luomaan aivan uudenlaisia palveluja, jotka ovat myös saaneet hyvän vastaanoton asiakkaiden keskuudessa.
Hyvä kierre poikii lisää hyvää. Kunnonpaikassa on investointiohjelman myötä tehty paljon uudistuksia. Kuin symbolina uudelle ajalle hotellin aulasta poistettiin massiivinen vastaanottotiski. Nyt asiakkaat astuvat suoraan avaraan tilaan, hyvinvointitaloon, jossa ovet ovat avoimet ja kynnys matalalla.
– Muutokset näkyvät myös asiakkaille. Viimeisimpänä uudistettiin keittiö ja seuraavaksi ovat vuorossa sali sekä huonetilat. Huoneisiin on hankittu uudet sängyt ja salin buffamaailma on uudistettu. Luontoteema tulee näkymään niin ruokasalissa, neuvottelutiloissa kuin hotellihuoneissakin. Myös kylpylän uudistus on suunnitteilla, Juurakko kertoo.

Säihkettä teemapikkujouluissa

Fyysisten uudistusten lisäksi keittiössä puhaltavat muutenkin uudet tuulet. Ravintolatoimenpäällikkö Toni Sallinen on kehittänyt ruokatuotteita ja yhdessä muiden osastojen kanssa on lähdetty rohkeasti tekemään uusia avauksia.
– Äitien- ja isänpäivälounaat on jo tuttu tuote ja myyty loppuun. Tänä vuonna Kunnonpaikassa käynnistyy teemapikkujoulujen sarja, jossa viikonloppua vietetään tietyn teeman mukaisesti lähtien ruoasta aina musiikkiin ja somistukseen asti, Sallinen ja Kokkonen kertovat.
Pikkujouluja vietetään Karnevaali-, Casino Royal-, ja Jysäri-teemoilla, perinteisiä pikkujouluja unohtamatta.
– Tarjoamme myös täyden palvelun puitteet yritysten kokous- ja tyhy-päivien viettoon. Kokoustiloja löytyy aina 180 henkilön auditoriosta pienempiin kokoushuoneisiin ja upeaan, uudelleen nimettyyn Vuorela-saliimme asti. Pakohuoneet ja monipuolinen tapahtumakalenterimme tarjoaa elämyksiä jokaiseen lähtöön, Kokkonen muistuttaa.