Fysioterapiassa kehitetään myös suuria lihasryhmiä. Timo Leikas kannustaa oikeisiin liikeratoihin.

Fressi Fysioterapia hoitaa liikunnalla

Fressi tarjoaa Kuopiossa kuntosali-, ryhmäliikunta- ja oheispalveluita niin keskustassa, Savilahdessa ja Lippumäessäkin sekä uusimpana Tehtaankadulla, Ykkösrastin naapurina. Ammattitaitoista ohjausta tarjoavat nyt myös Fressin omat fysioterapeutit. He toteuttavat aktiivista hoitolinjaa, jossa oikein suunniteltu liikunta on paras lääke.

Fressin Kauppakadun salilla yhdessä treenaavat fysioterapeutti Timo Leikas ja hänen asiakkaansa Heli Aikioniemi. He löysivät kuntoutukseen yhteisen sävelen heti ensi tapaamisella elokuun lopulla.
– Heli tuli kävelykepin kanssa Fressille ja kertoi että polven kunto on alkanut rasittaa jo hermojakin kolmen kuukauden kipuilun jälkeen. Asetimme tavoitteet ja valitsimme sopivat harjoitteet. Startti oli vauhdikas, koska kyseessä on todella elämäniloinen ja erittäin motivoitunut henkilö. Oma liike on kuntoutumisen perusta. Kaikki harjoitteet mitä nyt ohjelmassa on, ovat tarkoin perusteltuja, Leikas toteaa.

Keppi nurkkaan

Heli Aikioniemi on silminnähden tyytyväinen ratkaisuunsa hylätä sohva ja särkylääkkeet.
– Olin jo tottunut känkkäämään kepin kanssa ja toinenkin polvi alkoi pettää. Timo puuttui asiaan napakasti: heitäpä se keppi pois ja kävele. Näin tein ja tilanne alkoi normalisoitua. Muutamassa viikossa kävely parantunut koko ajan ja yleiskuntokin on nyt aivan eri luokkaa. Eikä ihme, Timon henkilökohtainen ja innostava ote työhönsä pistää minutkin laittamaan parastani hyvinvointini eteen. Osauduin Fressille voitettuani tutustumistunnin arvonnassa ja pakko todeta, se voitto on ollut elämäni mieluisin, Aikioniemi iloitsee.
– Meillä fysioterapia tapahtuu aktivoivassa ympäristössä, missä on luonteva jatkaa liikuntaharrastusta kuntoutuksen jälkeenkin. Emme tee massatyötä liukuhihnalla, vaan jokaiseen asiakkaaseen henkilökohtaisesti paneutuen ja ajan kanssa. Tässä keskustan Fressillä meitä fysioterapeutteja on kaksi, minä ja Johanna Lehtonen. Lippumäessä on hommissa kaksi fysioterapeuttia. Kaikki teemme tiivistä yhteistyötä muun Fressi-porukan kanssa tarjotaksemme asiakkaalle parhaan mahdollisen kokonaisuuden matkalla kohti parempaa terveyttä ja hyvinvointia, Timo Leikas kertoo.

Personal Trainer kannustaa, kuuntelee ja innostaa

Kuopion Fressillä Trainer-vastaavana työskentelee Karoliina Mäyrä. Hänellä on Personal Trainerin työstä Helsingissä ja Kuopiossa kokemusta jo lähes seitsemän vuotta.
– Työ antaa todella paljon, sillä treenin tulokset näkyvät nopeasti. Asiakkaan ilo ja energia on yhteinen saavutus ohjaajan kanssa ja tässä työssä jos missä asiakaslähtöisyys on täyttä totta. On ilo omalla ammattitaidollaan auttaa asiakasta eteenpäin, Karoliina pohtii ja muistuttaa Fressin syksyn huippu-uutuudesta, Fressi-Kalenterista. Fressin todella monipuolinen tarjonta on nyt entistäkin helpommin saatavilla.

Fressi-Kalenteri on täynnä liikunnan iloa

Fressi Kalenteri pitää normaalien ryhmäliikuntatuntien lisäksi sisällään Fressi Trainereiden ja Fysioterapeuttien ohjaamia pienryhmätunteja.Tarjolla on uutuustuotteita kaikentasoisille liikkujille. Kuntosalin starttikurssi on loistava tapa tutustua kuntosalin laitteisiin ohjatusti, Cross Training -konsepti sopii kaikille kunnon hikeä ja kovaa treeniä kaipaaville. Fysioterapeutin workshop taas sopii hyvin senioreille, fysioterapeutin ryhti- ja liikkuvuus-tunnit soveltuvat hyvin vaikkapa istumatyötä tekeville.
– Uutuuksista mainittakoon vielä Yin jooga, jossa rauhoitutaan ja syvennytään kehoon pitkäkestoisten venytysten avulla. Kaikki uutuudet ja ajan tasalla oleva tieto muista tunneista löytyy osoitteesta www.fressi.fi/kalenteri. Nyt pätevää ohjausta saa äärimmäisen kustannustehokkaasti, esimerkiksi trainereiden ja fysioterapeuttien workshopit ovat kanta-asiakkaille ilmaisia, Karoliina Mäyrä vinkkaa.

p

Fressi Kuopio
Kauppakatu 33, 70100 Kuopio
puh. 017 261 7474
www.fressi.fi/kuopio

Fressi Lippumäki

Rauhalahdentie 68, 70820 Kuopio
puh. 010 850 9040
www.fressi.fi/lippumaki

Fressi Savilahti

Savilahdentie 14
70700 Kuopio
puh. 010 850 9018
www.fressi.fi/savilahti

Fressi Kuntosali Kuopio

Tehdaskatu 19
70620 Kuopio Tallenna & poistu
Treenaamaan pääset
avainkortilla joka päivä klo 5 – 23