Ajamista Toriparkissa ohjataan selkein opastein.

Kuopion ydinkeskustassa pysäköinti onnistuu joustavasti Toriparkissa. Torin alta pääsee asioimaan nopeasti ja helposti torin laidan kauppakeskuksiin.

Kuopiossa liikennemäärät ovat viime vuosina moninkertaistuneet, silti pysäköinti on vaivattomampaa kuin koskaan. 1280-paikkainen Toriparkki on nyt olennainen osa elinvoimaista kaupunkikeskustaa. Kuopion Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Ari Pääkkö kertoo Toriparkin kasvattavan koko ajan suosiotaan.
– Kuopion ydinkeskustan palvelut ovat helpoimmin tavoitettavissa toriparkin asiakkaille. Muutaman minuutin säteellä on valtava määrä yrityksiä Sokoksesta Anttilaan ja Apajaan sekä Sektorista Aapeliin, Carlsonille ja Torikulmaan. Tänä vuonna Toriparkkiin pysäköidään yli 650 000 kertaa. Vuonna 2016 ylitettiin myös 600 000 kävijän määrä. Edellisen kerran tämä on tapahtunut vuonna 2009. Toriparkki on nyt luonteva osa kaupunkiasiointia, Pääkkö kertoo.

Kuopion ytimeen helposti ja halvalla

Kuopio Pysäköinti Oy:n assistentti Laura Kallio-Kokko kuuntelee asiakaspalautetta herkällä korvalla.
– Kuopion Toriparkki on, varsinkin matkailijoiden taholta, todettu helppokäyttöiseksi, edulliseksi ja käytännölliseksi. Asiointi keskustan kauppaliikkeissä onnistuu kesävarusteissa vaikka vuoden ympäri. Toriparkki on nyt sitä kokoluokkaa, kuin Kuopion kokoisessa kaupungissa ydinkeskustassa pitääkin olla. Monet saman kokoluokan kaupungit vasta suunnittelevat vastaavia järjestelyjä, Kallio-Kokko kertoo.
Toripysäköintiin pääsee valtatie 5:ltä sekä etelästä että pohjoisesta. Sisäänajoluiskat ovat Puijonkadulla ja ulosajoluiskat Haapaniemenkadulla. Etelän suuntaan pääsee ulos alimmasta kerroksesta. Pysäköintiä helpottavat selkeät opasteet sekä järjestelmä, joka tunnistaa pysäköinnin maksaneen auton rekisterinumeron ja avaa puomin automaattisesti. Toriparkki tulee säännöllisille käyttäjille tavallistakin edullisemmaksi, tarjolla on niin kuukausi- kuin viikon tai kahden kortteja. Myös viikonloppu- ja yöpysäköijille on omat korttinsa.

p

PYSÄKÖINTI-INFO
Kauppakatu 45
(Kauppakeskus Apaja,
Sokoksen pääty)
puh. 044 7185 155
ma – pe 7.30 – 17.00, la – su suljettu
toripysakointi@kuopionpysakointi.fi