Juulia Lindblom tekee siistiä jälkeä aurinkoisella asenteella.

Kiinteistö- ja Ympäristöpalvelut Oy, eli tutummin Kipa, on kuopiolainen kiinteistöpalvelu- ja huoltoyritys. Kiinteistöalan monipuolinen erikoisosaaja on tuttu Kuopion katukuvasta jo yli 20 vuoden ajalta. Kipan palveluksessa on 40 pitkän linjan kiinteistö- ja palvelualan ammattilaista, joille hyvä asiakaspalvelu on kunnia-asia.

Kipan kokonaisvaltaiseen kiinteistönhoidon palvelupakettiin mahtuu paljon. Talonmiespalvelut, siivouspalvelut, ympärivuotinen ulkopuhtaanapito, lumityöt ja hiekoitukset, lumenpudotukset ja lumenajo, viheraluetyöt, pensaiden leikkaukset ja puun kaadot sekä korjauspalvelut kiinteistössä kuten myös LVI- ja sähkötyöt sekä huoltopäivystys ovat Kipan palvelupaletin elementtejä. Palvelukokonaisuuden nivoo kuitenkin aina yhteen ammattitaitoinen ja vuorovaikutustaidot hallitseva henkilökunta. Yrittäjä Tomi Aravirta kertoo toimialallaan tapahtuneista selkeistä muutoksista.
– Kiinteistönhoito on nykyään monipuolista ammattitaitoa vaativaa työtä. Automatiikka ja digitaalisuus ovat tulleet jäädäkseen myös tälle toimialalle. Pyrimme tässäkin olemaan edelläkävijöitä jatkuvasti kehittyvässä toimintakentässä. Tärkeimpänä ovat kuitenkin aina ihmiset. Motivoitunut, itseohjautuva ja ennen kaikkea aidosti palveluhenkinen henkilöstö on kaiken perusta. Tämä näkyy positiivisissa asiakaspalautteissa, joita tulee viikoittain. Palkitsevinta on asiakkaiden palaute laadukkaasta työnjäljestämme ja nopeasta reagoinnistamme huoltopyyntöihin. Kiinteistöt ovat meille kuin omia lapsiamme joista halutaan pitää vastuullisesti huolta, kertoo Aravirta.

Kohtaamisia arjessa

Juulia Lindblom on työskennellyt Kipan palveluksessa jo viisi vuotta. Peruspesut ja vahaukset eri kohteissa ovat Juulian arkipäivää. Jokaiseen työpäivään kuuluu myös kohtaamisia asiakkaiden kanssa.
– Monesta asukkaasta on tullut hyvä tuttu ja kuulumiset vaihdetaan joskus ihan ajan kanssa. Työskentelen palveluammatissa ja nykyään tätä työtä osataan myös arvostaa, eivät ne rappukäytävät ja aulat itsestään siisteinä pysy. Näissä tehtävissä näkee työnsä tulokset ja niihin kuuluu ilman muuta myös iloisella asenteella aikaansaatu kiva ilmapiiri, Juulia kertoo.

Monipuolisia työtehtäviä laatu edellä

Lauri Hartikainen on tehnyt Kipalaisena monenlaista. Pihatyöt, ruohonleikkuu, lumityöt, hiekoitukset ja auraukset ovat tuttuja puuhia. Nyt tavoitimme Laurin valvomasta lumenpudotusta. Lauri hallitsee kiinteistöpalvelun erilaiset ulkoaluetyöt ja on ylpeä työstään. Lauri pitää työssään tärkeänä laadukasta työnjälkeä sekä asiakaslähtöistä ajattelua.
– Haluamme aidosti ja oikeasti tehdä laadukasta kiinteistöhuoltoa. Ennakoiva ja pitkäjänteinen laadukas työ on kiinteistöjen parhaaksi. Lisäksi meillä on todella vähän vaihtuvuutta henkilökunnassa, mikä parantaa meidän toimintavarmuutta. Huoltomiehet, siivoojat ja ulkoaluetyöntekijät tuntevat kiinteistöt ja ovat tulleet tutuksi monelle asukkaallekin. Positiivinen ja sujuva yhteistyö on ollut etu kaikkien kannalta, kertoo myös työkohteeseensa matkalla oleva huoltomies Paavo Rytkönen.
– Kipassa hyvä käytös ja palveluhenki on sisäistetty niin hyvin, että näihin asioihin tulee kiinnitettyä huomiota esimerkiksi omilla lomareissuilla. Hymy ei paljon maksa, mutta sillä voittaa todella paljon, Rytkönen toteaa, tietenkin hymyillen.

Tomi Aravirta on jo toisen polven kiinteistöpalveluyrittäjä.

p

Kiinteistö- ja
Ympäristöpalvelut Oy, Kipa
Hyrräkatu 3
70500 Kuopio
puh. 020 7559 300
ma – pe 8-16
Päivystysnumero 050 5011 311
kipa@kipapalvelut.com
www.kipapalvelut.com