B&J’s Livingroomin Jarno Falck (vas. takana), Benjamin Lahnalampi (edessä) sekä Iso-Kallan Panimon Marko Pietikäinen toivottavat asiakkaat tervetulleiksi hyvän ruoan ja juoman äärelle.

B&J’s Livingroom avasi heinäkuussa ovensa perinteikkäällä ravintolapaikalla Niiralassa. Ravintolassa yhdistyvät lähellä tuotettu ja käsin tehty ruoka ja olut, livemusiikki sekä kodikas yhdessäolo.

Benjamin Lahnalammen ja Jarno Falckin yhdessä perustama yritys yhdistää Falckin ruoka- ja Lahnalammen olutosaamisen. Tarjolla on käsin tehty, paikallisista raaka-aineista valmistettu lounas arkisin sekä à la carte -lista.
– Tarjoamme autenttista ja itse tehtyä ruokaa hyvällä hinta-laatusuhteella. Ruoka tulee läheltä paikallisilta toimijoilta. Olemme ottaneet myös vegaanit huomioon lounas- ja ruokalistan suunnittelussa, Falck kertoo.
Lahnalampi on lähtöisin Kanadasta, ja ravintolaan onkin haluttu tuoda ripaus pohjoisamerikkalaista baarikulttuuria niin ruoka- kun juomapuolella. Tämä näkyy myös oluttarjonnassa. Lahnalampi oli jo aiemmin tehnyt yhteistyötä Iso-Kallan panimon kanssa, joten yhteistyötä oli luonteva syventää uuden ravintolan myötä. Ravintolassa toimii Iso-Kallan Panimon suoramyynti. Ensi vuonna tiloihin tulee myös mikropanimo.
– Silloin suoramyyntiin tulevat kaikki tuotteemme. Koska meillä ei ole omaa suoramyyntiä panimolla, olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että myynti tapahtuu täällä Niiralassa. Laajentumisen myötä olemme käynnistäneet osakeannin, joka kestää vuoden loppuun saakka, yrittäjä Marko Pietikäinen Iso-Kallan Panimolta kertoo.
Osakkailla on mahdollisuus päästä keittämään olutta sekä luonnollisesti hankkia tuotteita osakashintaan.

Erikoisoluita omalla reseptillä

B&J’s Livingroomissa pääsee maistelemaan erikoisoluita monipuolisesti. Saatavilla on esimerkiksi viime vuonna Suomen parhaaksi vaaleaksi aleksi palkittu Iso-Kallan Panimon Blonde sekä tämän vuoden Suomen paras tumma olut Savukekri. Osa Iso-Kallan oluista on Lahnalammen, eli kiertolaispanimo Blonde Vikingin käsialaa.
– Lakkaa juomasta sekä uusi Disco Apa, Turmion Kätilöiden nimikko-olut, ovat kehittelemiäni olutreseptejä, Lahnalampi kertoo.
Ravintola tarjoaakin erinomaiset puitteet ja asiantuntemuksen oluiden maisteluun.
– Esimerkiksi pikkujouluaikaan tänne voi tulla porukalla olutpruuville. Ensi vuonna maistelun lisäksi pääsee tutustumaan myös mikropanimon toimintaan.

Livemusiikkia ja yhdessäoloa

Tunnelmaa ravintolaan luo myös livemusiikki. Paikallisille artisteille ja musiikinopiskelijoille ravintola on oivallinen esiintymispaikka.
– Olemme halunneet tehdä ravintolasta yhteisen olohuoneen, jossa seurustellaan hyvän ruoan, juoman ja musiikin äärellä. Palautteesta päätellen tässä olemme myös onnistuneet. Olemme saaneet paljon kiitosta siitä, että tällainen paikka saatiin Niiralaan.

p

B&J’s Livingroom
Huuhankatu 4, 70600 Kuopio
ma 11 – 21, ti – to 11 – 00,
pe 11 – 02, la 12 – 02
puh. 050 477 4401
benandjarnoslivingroom@gmail.com
www.bjslivingroom.fi
Myös Facebook ja Instagram

Iso-Kallan Panimo
Marko Pietikäinen
puh. 040 556 2321
marko@isokalla.com
www.isokallanpanimo.fi
Myös Facebookissa