Miska Rissanen, Erkka Pirinen ja Sampo Vänskä käyttävät tämän ajan työvälineitä, ei takana Lämpövelhon museoseinällä killuvia välineitä.

Kuopiolainen Lämpövelho on saneeraus- ja uudisrakentamisen osaava ammattilainen. Yritys palvelee kokonaisvaltaisesti aina linjasaneerauksesta viemärin sukitukseen ja lämmitysjärjestelmistä kylmälaitteisiin. Lämpövelho on tehnyt myös kymmeniä taloyhtiöiden kaukolämpösaneerauksia.

Lämpövelho on toiminut vasta puolitoista vuotta, mutta on nopeasti kasvanut muutaman miehen firmasta 18 henkeä työllistäväksi lämpö-, vesi- ja ilmastointialan monialayritykseksi, jolla on ollut Kuopion lisäksi toimipiste myös Varkauden Kuvansissa toukokuusta alkaen. Yrittäjät Miska Rissanen ja Erkka Pirinen ovat toimialan kokeneita osaajia, joilla on toimialalta yhteensä kymmenien vuosien työkokemus.
– Yritys sai nimensä alkuvaiheen kaukolämpöasennusten myötä, mutta nykyään palveluvalikoimamme on paljon laajempi. Taloyhtiöille ja kiinteistöille teemme kaukolämpösaneerausten lisäksi linjasaneerauksia. Asennamme myös kylmälaitteet ja vesikalusteet sekä maa- ja ilma-vesilämpöpumput ja ilmalämpöpumput. Olemme Thermian valtuutettu jälleenmyyjä. Kun hankkii lämpöpumpun, saa siihen markkinoiden pisimmän takuun ja laadukkaimman laitteiston, Miska ja Erkka kertovat.
– Huoltoa ja ylläpitoa teemme lämmitysjärjestelmille ja kylmälaitteille. Lisäksi puhdistamme viemärit ja patteriverkostot, teemme vikakorjaukset, hoidamme huoltosopimuksia ja teemme myös kuntokartoituksia. Tämä selittää osaltaan henkilöstömme nopean kasvun, jokaiseen tehtävään ja työhön on koulutettu ja kokenut tekijä. Vaikka olemme monipuolisia, panostamme jokaisella osa-alueella työn laatuun ja toimitusvarmuuteen, yrittäjät painottavat.

Selvää säästöä talviremontilla

Lämpövelhon väellä on remontteja harkitseville rahanarvoinen vinkki. Useimmat asiakkaat haluavat teettää remontin kesällä, tai ainakin sulan maan aikaan. Nykyään yhä harvemmin tälle on pakottavaa tarvetta, monet urakat onnistuvat mihin vuodenaikaan tahansa.
– Remonttia tehdään nykyään talvellakin ja usein se tulee asiakkaalle halvemmaksi. Kesän ruuhka-aikaan kustannukset tapaavat nousta ja aikataulut venyä. Viemäreiden sukitus on hyvä esimerkki työstä, joka onnistuu talvellakin ja joka ainakin Lämpövelhon urakkana on kesätyötä edullisempi, yrittäjät kertovat.

Sukitus on vahva vaihtoehto

Myyntipäällikkö Sampo Vänskä kertoo viemäriputkiston kunnon johtavan yhteydenottoihin niin taloyhtiöistä kuin kotitalouksistakin. Yhtä ainoaa ja oikeaa ratkaisumallia ei tarjota kaikille, vaan remonttitarvetta tutkitaan faktatietoon pohjautuen. Aina ei perinteinen viemäriremontti ole paras ratkaisu. Nykyaikaisella viemärin sukituksella vältetään monia ongelmia ja parannetaan asuinmukavuutta. Se on myös markkinoiden kustannustehokkain menetelmä saneerata viemäri, se ei vaadi mittavia purkutöitä ja putkien uusimista.
– Sukitettaessa vanhan putken sisään tulee epoksimuoviputki. Ennen tätä viemäri puhdistetaan ja kuvataan. Näin saadaan ajan tasalla oleva, kattava tieto viemärin todellisesta kunnosta. Teemme viemärin kuvaukset modernilla kamerakalustolla, remonttipäätökset eivät saa perustua mutu-tuntumaan. Sama periaate pätee myös muihin urakoihin. Kestävät asiakassuhteet perustuvat tosiasioihin ja ansaittuun luottamukseen. Näillä periaatteilla, aidosti paikallisena itsenäisenä firmana olemme lyhyessä ajassa onnistuneet saavuttamaan koko ajan vankemman jalansijan alueellamme, Vänskä linjaa.

Teemu Ryynänen varmistaa kameran avulla viemärin kunnon sukituksen jälkeen. Kaikki on kunnossa risteyskohtia myöten.

p

Lämpövelho
Siikaranta 13, 70620 Kuopio
Hallinto Miska Rissanen
puh. 050 357 8167
miska.rissanen@lampovelho.fi
Huolto ja urakointi Erkka Pirinen
puh. 050 357 8195
erkka.pirinen@lampovelho.fi
Myyntijohtaja Sampo Vänskä
puh. 050 444 0598
sampo.vanska@lampovelho.fi
www.lampovelho.fi