Kuopion steinerkoulu Virkkulan oppilasruokailusta on tämän vuoden alusta vastannut koulun oma Lähiruokala Versokas. Kyläkoulu keskellä kaupunkia -periaatteella toimiva steinerkoulu käyttää nykyisin harvinaiseksi käynyttä tapaa valmistaa ruoka koululla paikan päällä, käyttäen mahdollisimman paljon luomuraaka-aineita jotka on tuotettu lähiseuduilla.

Versokkaan keittiömestari Janne Finnilä kertoo luomuun siirtymisen sujuneen vaivattomasti ja palautteen olleen todella positiivista.

– Tarjolla on omassa keittiössä tehtyä, laadukkaista raaka-aineista tehtyä ruokaa. Ero niin sanottuun normiruokaan on huomioitu myönteisesti niin oppilaiden kuin vanhempienkin taholta. Ravintolassamme käytetään paljon kasviksia, ja toistaiseksi on luomujuuresten saatavuus ollut hyvä. Lähituottajat tuovat luomukasviksia takaovelle ja tukunkin valikoimat ovat hyvät. Myös luomulihaa olen käyttänyt ja todennut luomujauhelihan laadukkaaksi ja myös hinnaltaan kilpailukykyiseksi. Finnilä muistuttaa Versokkaan tarjoavan hinta-laatusuhteeltaan todella kilpailukykyisen vaihtoehdon myös ulkopuolisille lounasasiakkaille.

– Kerran viikossa meillä on kasvisruokapäivä ja silloin ei ole tarjolla vain kasvisvaihtoehto vaan todella laaja kattaus hyvää kasvisruokaa. Lounasta on arkisin tarjolla yhdestätätoista yhteen 6.50 euron hinnalla.

Lähiruokala Versokas on viidennellä Luomuportaalla ja se on saanut täydet kolme Luomutähteä Portaat luomuun -luomuravintolaohjelmasta. Luomuruoka on luonnonmukaisen tuotannon menetelmin tuotetuista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Lähiruokala Versokas löytyy Luomua ravintola -hakupalvelusta. Luomua käytetään kolmen Luomua-tähden arvoisesti. Tämä tarkoittaa, että käytössä on jatkuvasti vähintään 20 luomutuotetta .