Ravintolamestareiden Mervi Kröger ja Anssi K Laitinen lyövät kättä päälle Kuopion Klubilla. Taustalla Janne Tirri pohtii ME-keikan energiankulutuslukemia.

Heinäkuun 11. – 12. päivä Kuopiossa tehdään erikoislaatuista musiikkihistoriaa. Anssi K Laitinen on valmistautunut soittamaan keikan, jonka päälle tuskin encorea huudellaan. 40 tuntia yhtämittaista harmonikansoittoa tullaan kirjaamaan Guinnessin ennätysten kirjaan.

Edellisessä lehtemme numerossa kerroimme kuopiolaisen muusikon Anssi K Laitisen päättäneen ottaa menettämänsä harmonikansoiton maailmanennätyksen takaisin itselleen. Hän ei kuitenkaan aio soittaa saavuttaakseen henkilökohtaista kunniaa, vaan hän haluaa tehdä ennätyksen nimenomaan kotikaupungissaan ja oman maakunnan tukemana.
– Jo itse soittosuoritus vaatii paljon niin fyysisesti kuin psyykkisestikin, mutta myös tapahtuman kaikki järjestelyt on hoidettava pilkuntarkasti Guinness-organisaation ohjeiden mukaisesti.
Vaikka itse soitto menisikin nappiin, ennätystä ei tulla hyväksymään, mikäli jossain osa-alueessa on oikaistu tai muutoin toimittu ohjeistuksen vastaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että onnistuminen vaatii kymmenien muidenkin ihmisten paneutunutta työpanosta.
– Ilman virallisia todistajia, huoltoryhmää ja suorituksen kuvaajia ja videoijia on turha minunkaan soittaa, Laitinen kertoo.
Uusi ME syntyy jo 33 tunnin jälkeen, mutta Anssi on asettanut tavoitteekseen soittaa 40 tuntia. Ennätyskeikka kestää siis keskiviikko-aamun kello kahdeksasta torstai-iltaan aina puolille öin asti.

Ennätysareenana Kuopion Klubi

ME:n kimppuun käydään Kuopion Klubilla. Yksi yhteistyökumppaneista on Ravintolamestarit, jonka keittiö vastaa vaativan kestävyyssuorituksen ruokahuollosta. Ravintolapäällikkö Mervi Kröger ja keittiömestari Janne Tirri lupaavat, että myös yleisölle on tarjolla muitakin kuin musiikillisia herkkupaloja.
– Tämä on aivan huikea tapahtuma ja olemme ideoineet muutamia erikoistuotteita, joita on saatavilla rajoitetusti vain ME-yrityksen aikana. Säännöt vaativat, että palvelemme myös yöaikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Silloin on tilaisuus kokea jotain harvinaista Kuopion valoisassa kesäyössä.
Anssi K Laitisen valmistautumista voi seurata Facebook-sivulla Anssin ME-soitto: Guinness World Record
Muita lisätietoja löytyy sivustolta www.hanuristi.fi/maailmanennatys/2018