Mount Sherpan viihtyisä tunnelma, kaunis sisustus ja ystävällinen palvelu saavat asiakkaan tuntemaan olonsa tervetulleiksi. Kuvassa Abha Pokharel.

Ruoka ei ole ainoa syy tulla Mount Sherpaan. Ravintolan ystävällinen palvelu ja ainutlaatuinen tunnelma yhdessä monipuolisen ruokalistan kanssa houkuttelevat nauttimaan hyvästä ruoasta ja ilmapiiristä kerta toisensa jälkeen.

Yrittäjä Purna Adhikari kertoo, että asiakkaan viihtyminen on Mount Sherpalle kunnia-asia.
– Teemme parhaamme tarjotaksemme loistavaa ruokaa ja palvellaksemme asiakasta mahdollisimman hyvin. Meille on tärkeää, että asiakkaat tuntevat olonsa tervetulleiksi ja viihtyvät ravintolassamme.
Ravintolan upeat, nepalilaiset puitteet keräävät ihastusta ja täydentävät miellyttävää ravintola-kokemusta.
Kesän koittaessa asiakas voi nauttia ruoasta ravintolan lisäksi myös ulkosalla. Ravintolassa on kaksi kesäterassia, toinen ravintolan yhteydessä, toinen viihtyisällä takapihalla.
– Haluamme kehittää ja tuoda jotakin uutta jatkuvasti myös sisustukseen. Tätä kesää varten olemme uudistaneet terassin entistä viihtyisämmäksi.

Aasialaista ja länsimaista yhdistellen

Keväällä Mount Sherpan lounas- ja á la carte -lista saivat päivityksen. Adhikari kertoo, että uusi lista on otettu vastaan hyvin. Listalta löytyy muutamia annoksia, joissa yhdistellään aasialaista ja länsimaista keittiötä. Esimerkiksi suosittu, avotulella grillattu lammas tarjoillaan perunan kanssa.
– Myös Poleko Chicken ja Poleko Lamb -annoksiin kuuluu avotulella grillatun lihan lisäksi kuminalla maustettuja lohkoperunoita, salaattia ja naan-leipää.
Koska liha maustetaan monipuolisesti erilaisilla nepalilaisilla mausteilla, annetaan marinoitua yön yli ja kypsennetään avotulella, on maku aivan erilainen kuin liharuoissa yleensä.
Nepalilaisten ja suomalaisten makujen lisäksi uudelta listalta löytyy myös Momos-annos, joka sisältää friteerattuja lampaanlihamykyjä.
– Momos on erittäin tunnettu nepalilainen ruoka, se on tyypillistä katuruokaa Katmandussa. Yleensä asiakkaat, jotka ovat käyneet siellä, haluavat syödä niitä myös meille tullessaan.

Tilaa annos mukaan

Mount Sherpan annoksia voi tilata myös mukaan.
– Take away -annoksen voi tilata joko meille soittamalla tai kotisivujemme kautta. Molemmilla tavoilla tilaaminen käy kätevästi ja annoksen voi hakea ravintolastamme itselle sopivana aikana, Adhikari vinkkaa.

p

Mount Sherpa
Käsityökatu 25, 70100 Kuopio
puh. 044 719 9229
ma – to 10.30 – 21, pe 10.30 – 22,
la 11 – 22, su 12 – 20
info@ravintolasherpa.fi
www.ravintolasherpa.fi