Jukka Tiilikainen ja Jarno Hiltunen ovat olleet tyytyväisiä viime vuonna hankitun Prima Power -laserin levynvaihtajan toimintaan.

Kuopiolaisyritys J-Metallikaluste panostaa erikoisosaamiseen ja päivitettyyn konekantaan

J-Metallikaluste Oy on kuopiolainen metallialan moniosaaja. Kuopion Kylmämäessä toimiva yritys valmistaa metallista mittatilaustyönä yksittäiskappaleita ja pidempiä sarjoja. Yritys valmistaa modernein menetelmin metallituotteet junttakoneen ohjaamoista huvipuistojen erikoistuotteisiin.

J-Metallikalusteen ajanmukainen konekanta ja laitteisto vastaavat yrityksen toimialan tiukkoihin laatuvaatimuksiin. Laadun takeena on myös kuopiolaisyrityksen kokenut ja ammattitaitoinen henkilökunta, jonka vahvuus on tällä hetkellä seitsemäntoista miestä.
– Moni on ollut mukana yrityksen perustamisesta asti eli lähes vuosituhannen alusta lähtien. Nämä miehet osaavat hommansa ja osaamista myös päivitetään koneiden ja työtapojen mukaisesti. Laatukoneista saadaan paras teho irti kun niitä käyttävät alan koulutetut ammattilaiset. Tilauskanta on tänä vuonna ollut sellainen, että vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna henkilöstömme on kasvanut kolmanneksella, yrittäjä Jukka Tiilikainen toteaa.

Metallista on moneksi

Monipuoliseen tuotevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi kalusterungot ja kaapit, ohutlevytyöt, kevyet teräsrakenteet, pulverimaalaus, alumiinityöt, osavalmistus ja hitsauskokoonpanot. Haponkestävät ja ruostumattomat teräkset ovat nekin yritykselle tuttuja materiaaleja. Jo 15 vuotta toiminut yritys tekee tuotteet kunkin asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.
– Hyvä esimerkki tuotantomme monipuolisuudesta ovat huvipuistojen eri laitteissa tarvittavat metallirakenteet. Niiden muodot ja lujuusvaatimukset ovat haastavia, ja J-Metallikalusteen tuotteita on puistoissa käytössä jo paljon asiakkaidemme kautta, Tiilikainen kertoo.

Pelti taipuu särmäyskoneella

J-Metallikalusteen konekannan uusimpia tulokkaita on italialaisvalmisteinen, moderni Safan Darley -särmäyskone, jonka puristusvoima on 100 tonnia. Loppusyksystä särmäyskonekantakin päivittyy, käyttöön otetaan 150 tonnin puristusvoimalla varustettu uusi kone.
– Uusi kone on nopea ja entistä tehokkaampi, astumme palveluissamme taas askeleen eteenpäin. Särmäyskone on tärkeä vaihe tuotteen matkalla laserleikkauksesta hitsaukseen, koneet tukevat varmatoimista ja nopeaa tuotantoketjua. Teriäkin on nyt käytössä aikaisempaa huomattavasti enemmän ja jopa kuusi milliä paksu ja kolme metriä pitkä pelti saa uuden muodon rivakasti. Tällä terävalikoimalla onnistuvat vaativatkin erät. Tulevaisuudessa robotiikka tulee meilläkin olemaan yhä tärkeämmässä roolissa, mutta osaavia miehiä se ei tule korvaamaan, kertoo toinen yrittäjä Jarno Hiltunen.
Konekannan päivittäminen on nykypäivänä välttämättömyys. Vanhentuneella kalustolla jää armotta jalkoihin.
– Muuttuvien tarpeiden mukaan päivittyvä konekanta ja ammattinsa osaavat käyttäjät kaikille koneille, tällä periaatteella palvelemme jatkossakin ripeästi, kustannustehokkaasti ja kilpailukykyisesti kaikkia asiakkaitamme, tiivistävät yrittäjät Tiilikainen ja Hiltunen.

p

J-Metallikaluste Oy
Hakekatu 14
70800 Kuopio
puh. 017 282 2566
Jukka Tiilikainen 044 382 2566
etunimi.sukunimi@j-metallikaluste.fi
Jarno Hiltunen 044 582 2566
etunimi.sukunimi@j-metallikaluste.fi
fax. 017 282 2561
ma – pe 7 – 15.30
j-metallikaluste@j-metallikaluste.fi
www.j-metallikaluste.fi