Mikä minusta tulee, kysyy lastenkirja vuodelta 1968. Leena Ståhlbergin ja Marjaana Herlevin teos Omannäköinen elämä ilmestyi tammikuussa.

Mietitkö, mikä sinusta tulee isona? Haluatko uuden suunnan elämääsi? SUUNTA-palvelut opastaa tunnistamaan omat vahvuudet ja luomaan konkreettisen suunnitelman tulevaisuuteen.

Leena Ståhlberg kertoo, että yrityksen asiakkaat ovat monenikäisiä.
– Välivuotta viettävät nuoret ovat yksi asiakasryhmä. Monet nuoret tulevat oma-aloitteisesti pohtimaan tulevaisuuttaan. Minulta voi myös ostaa Suuntia elämään- lahjakortteja. Se on hyvä ja hyödyllinen lahja esimerkiksi valmistuvalle.
Nuorten lisäksi asiakkaina on myös aikuisia. Esimerkiksi kaupungin työllistämishankkeista ja yhteistyökumppaneiden kautta asiakkaiksi tulee pitkäaikaistyöttömiä. Työttömien kanssa harjoitellaan työnhakutaitoja ja etsitään piilotyöpaikkoja ja töitä konkreettisesti. Myös työuupumus, turhautuminen tai halu vaihtaa ammattia on yleinen syy tulla Leenan puheille.
– Asiakkaalla on tunne, että jokin osa-alue elämässä ei toimi. Kun lapset ovat riittävän isoja, monet keski-ikäiset alkavat miettiä omia arvojaan ja sitä, mitä haluaisivat elämällään tehdä.

Motivaatioprofiili lisää ymmärrystä

Yksi toimiva väline on henkilökohtaisen motivaatioprofiilin (RMP) tekeminen.
– Motivaatioprofiilissa kartoitetaan henkilön luontaiset motiivit. Kuinka paljon esimerkiksi valta, status tai sosiaaliset kontaktit motivoivat. Ihminen on onnellisin silloin, kun voi elää omien motiiviensa mukaista elämää.
RMP-valmennusta käytetään maailmalla monissa yhteyksissä.
– Esimerkiksi johtajat, personal trainerit, pariskunnat, työtiimit ja -yhteisöt hyötyvät siitä. Erilaisista persoonallisuustesteistä tämä eroaakin siinä mielessä, että itseymmärryksen lisäksi oppii ymmärtämään myös muita.

p

SUUNTA-palvelut
Leena Ståhlberg Ky
Niiralankatu 7-9 D 11, 70600 Kuopio
puh. 044 722 0372
leena@suuntapalvelut.fi
www.suuntapalvelut.fi
Myös Facebookissa