Keijo Ollikainen ja paikallisen RPS paahtimon tuote, K-Market Pirtin oma nimikkokahvi.

K-Market Pirtti on osa kehittyvää Saaristokaupunkia

K-Market Pirtti on ensimmäisen toimintavuotensa aikana osoittanut olevansa tervetullut toimija kasvavaan Saaristokaupunkiin. K-Market Pirtti on ollut Pirtin ja Savolanniemen alueen ensimmäisiä ruokakauppoja. Kaupan valikoimat ja oheispalvelut on otettu vastaan todella positiivisesti.

Kuopion Pirtinkaaressa palvelevan K-Market Pirtin kauppiaina toimivat Keijo ja Saija Ollikainen. Ollikaisilla on takanaan työntäyteinen, unohtumaton vuosi.
– Ensimmäinen vuosi on pulkassa ja latu on nyt valmiina sujutella eteenpäin. Fiilikset ovat todella hyvät, asiakkaat ovat ottaneet meidät todella positiivisesti vastaan. Tuntuu mukavalta, kun asiakas huikkaa ovelta ”lähettiin käämään Keken kaapassa!”. Ajatuksemme perinteisen kyläkaupan kattavasta ja lämpimästä palvelusta tuntuu olevan todella tervetullut, Keijo kertoo iloisesti.

Valikoimaan voi vaikuttaa

Vuorovaikutus asiakaskunnan kanssa näkyy mukavan tunnelman lisäksi myös kaupan hyllyillä. Kuluttajien toiveita kuunnellaan ja niitä myös toteutetaan. K-Market Pirtti on mielellään mukana myös alueen tapahtumissa.
– Meille voi esittää toiveen valikoimaan otettavasta tuotteesta. Me otamme asiakkaan yhteystiedot ylös ja ilmoitamme vaikkapa tekstarilla, kun haluttu tuote on hyllyssä. Kauppa siis muokkautuu asiakkaidensa mukaiseksi, ja samalla tavalla myös palvelut kehittyvät alueen tarpeiden mukaan. Olemme tehneet palvelutempauksia, joissa esimerkiksi mattonsa voi tuoda tänne ja me hoidamme hommat siitä eteenpäin pesulan kanssa. Kesäaikaan pihassamme on ollut jäätelönmyyntiä, kirpputoripäiviä ja muita tapahtumia. Olemme mielellämme mukana tuomassa palveluita Pirttiin. Aina ei tarvitse lähteä keskustaan asioille, mottomme onkin ”Pysy Pirtissä!”, Ollikaiset kertovat.

Lähituotteille on aina tilaa

Kaupan hyllyillä paikallisilla tuotteilla on tärkeä paikkansa. Kauppaan otetaan erittäin mielellään lähituottajien tavaraa myyntiin. Tavaratoimitukset voidaan rytmittää tuottajan viikkoon sopivasti. Hanna Partasen lihapiirakat, munkit ja karjalanpiirakat tulevat torstaina, perjantaina tulee mikkeliläisen kotileipomo Siiskosen herkkuja, maaninkalainen kotileipomo Malmberg toimittaa tavaraa lauantaisin, maanantaina ja keskiviikkona tulee Rautavaaran leipomon lasti. Korpiahon ja Kaipolanmäen hunajaa löytyy hyllystä säännöllisesti ja kesällä mansikat tulevat myyntiin suoraan pellolta ilman välikäsiä.
– Meillä on seinällä kalenteri, mistä asiakkaat näkevät mitä tuoretta paikallista tulee minäkin päivänä. Valikoima elää koko ajan ja paikalliset tuottajat voivat ottaa yhteyttä suoraan meihin, kauppiaat muistuttavat.

Yhteiskuntavastuuta ja yhteistyötä

Pirtin koulu tien toisella puolella on Kuopion suurin ala-aste ja K-Marketin tärkeä yhteistyökumppani. Oppilaat ovat opettajien kanssa käyneet meillä tutustumassa kaupan arkeen ja kierrätykseen käytännössä. Kaupanpito ei ole pelkkää tavaran myyntiä, K-Market huolehtii omalta osaltaan jätehuollosta ja kierrätyksestä.
– Tuemme myös lapsiperhevaltaisen alueen urheiluelämää ja urheiluseurojen kanssa teemme luontevaa yhteistyötä. Jääkiekko, jalkapallo ja pesäpallo ovat keskeisiä lajeja ja olemme esimerkiksi Lippumäen kentällä pelattavan KalPa-juniorien korttelikiekkokummeja. Lasten ja nuorten lisäksi myös veteraanit ovat lähellä sydäntämme, heidän ansiostaan voimme urheilla ja yrittää vapaassa Suomessa, Keijo Ollikainen painottaa.

Kauppias Saija Ollikaiselta saa vaihtorahat ja hymyn samalla kertaa.

p

K-Market Pirtti
Pirtinkaari 28, 70820 Kuopio
puh. 044 333 0300
ma – pe 8 – 21, la 9 – 20, su 11 – 20
www.k-market.fi/kaupat/pirtti/