Laura Koponen ja Jyri Mononen pistävät Koch Chemie -sarjan 1K-Nano -pinnoitteen auton pintaan. Maalipinta pysyy uudenveroisena todella kauan.

Kauppapaikka Birgerissä palveleva Auto Hohde on auton puhdistuksen ja suojauksen tunnustettu erikoisosaaja, jonka palveluihin kuuluu myös myllytys. Himmeä, kiilloton ja naarmuinen maalipinta voidaan myllyttämällä palauttaa usein jopa uudenveroiseksi.

Myllytys tarkoittaa auton maalipinnan koneellista kiillottamista siihen tarkoitetulla kiillotuskoneella ja erilaisilla hiomalaikoilla ja -aineilla. Tämä poistaa pienet naarmut ja himmentyneen pinnan ja palauttaa alkuperäisen värisävyn sekä kiillon.
Uudelleen maalatun ja vanhan pinnan väreissä olevia sävyeroja voidaan niitäkin tasoittaa maalipintaa kiillottamalla. Myös auringossa vaaleaksi haalistuneen maalipinnan voi usein palauttaa lähes entiselleen. Yrittäjä Jenny Koponen kertoo, että halutun lopputuloksen saamiseksi erikoisosaajan työpanos on mitä suositeltavin.
– Jotkut haluavat säästää, ostavat halvan myllytyskoneen ja innoissaan rälläköivät pinnan entistä pahemmaksi. Osa meidänkin töistämme on kotimyllytysten korjauksia. Oikeilla työtavoilla, -koneilla ja kemikaaleilla saadaan kuitenkin lähes ihmeitä aikaan. Lopputulos ja ero aikaisempaan on oikein tehtynä kirjaimellisesti häikäisevä.

Pinnoitteella ja vahalla kestoa kiiltoon

Myllytys on investointi auton ulkonäköön ja loistonsa takaisin saaneesta maalipinnasta haluaa nauttia mahdollisimman pitkään. Auto Hohde tarjoaa tähän pätevän ratkaisun, pinnoituksella tai vahauksella pinta pysyy kunnossa kauan.
– Käytämme Koch Chemie -sarjan 1K-Nano -pinnoitetta, joka antaa äärimmäisen kestävyyden kemikaaleille, UV-säteilylle ja mekaaniselle kulutukselle. Toinen hyvä vaihtoehto on Soft 99 Fussocoat – huippuvaha, joka on uskomattoman kestävä ja helppokäyttöinen synteettinen sealant. Se kestää jopa vuoden ja pinnoitehan kestää vielä pidempään. Aniharva ottaa pelkkää myllytystä, siitä saa parhaan hyödyn irti asianmukaisella jälkikäsittelyllä, Jenny Koponen muistuttaa.

p

Auto Hohde
J.Koponen Tmi
Väliköntie 4, 70700 Kuopio
puh. 040 589 4890
ma – pe 8 – 16
www.autohohdekoponen.fi