Olemme vuosien varrella saaneet esitellä monia nuoria ja motivoituneita lahjakkuuksia. Onnittelut hienoista saavutuksista ja tsemppiä uurastukseen kohti unelmia.

Kesä huippuopissa

Taitoluistelija Minttu Heikkisellä on ollut hieno kesä. Edellinen kausi meni kisojen puolesta alavireisessä tunnelmassa, vaikka Heikkinen selviytyikin ikäluokkansa Pohjoismaiden mestaruuskisoihin. Uutta uskoa tulevaan toi hyvin mennyt treenikausi. Kahden viikon Ranskan leiri venyi kuudeksi viikoksi, kun yksi maailman huippuvalmentajista, Aleksei Mishin kutsui Heikkisen treenaamaan kuukaudeksi ryhmänsä kanssa.
– Mishin on 77-vuotias valmentaja, jolla on oma ammattilaisluistelijoiden tiimi valmennettavaan, mukana esimerkiksi maailmanmestari. Tämä oli ensimmäinen kerta ainakaan 12 vuoteen, kun kukaan ulkopuolinen sai kutsun hänen leirilleen. Kyllähän se toi paljon itseluottamusta. Ja oli hienoa päästä näkemään, kuinka ammattilaiset harjoittelevat. Harjoittelu ja lepopäivät olivat hyvin säännöllisiä, samat viikosta toiseen. Huipputasosta huolimatta ilmapiiri oli koko ajan kannustava ja positiivinen.
Yhteistyön jatkumisesta on jo sovittu, joten Heikkinen pääsee imemään oppia Pietarista tulevaisuudessakin. Uusia tuulia tuo myös alkanut lukio. Urheilupainotteinen lukio mahdollistaa täysipainoisen harjoittelun opiskelun ohella. Tulevaan kauteen Heikkinen lähtee uudella vapaaohjelmalla.
– Tavoitteenani on ottaa joulukuussa junioreiden Suomen mestaruus ja Pohjoismaiden mestaruuskisojen paikka.

Matkalla kohti huippua

Sampo Kankkusen vuosi on ollut kiireinen. Alppihiihtäjä astui keväällä armeijan harmaisiin Santahaminan Urheilukoulussa sekä painoi valkolakin päähänsä. Menneestä kaudesta jäi kaksijakoiset tunnelmat.
– Treeneissä kulki hyvin, mutta kisoissa en saanut ihan parasta irti. Kevään SM-kisat menivät kyllä hienosti ja tuloksena oli kolme mitalia. Kokemusta tuli lisää ja taas opin itsestäni enemmän. Täytyy ymmärtää, että kypsyminen vaatii aikaa ja pitkäjänteistä työtä.
Kun lukio on nyt suoritettu loppuun ja armeija hoidettu, aikoo Kankkunen keskittyä täysipainoisesti urheiluun.
Syksy kuluu Keski-Euroopassa kauteen valmistautuessa. Tavoitteet ovat kunnianhimoisella urheilijalla kovat.
– Tähtään huipulle. Lähitulevaisuuden tavoitteena on nostaa FIS-pisteitä ja saavuttaa menestystä junioreiden MM-kisoista. Aion panostaa urheiluun täysillä ja katsoa, mihin rahkeet riittävät. Opiskelujen aika on myöhemmin.

Juho treenaa Ranskassa

Menestyksekkään kesän 2017 jälkeen Kuopion Reippaan Juho Savolainen aloitti talven harjoituskauden kaksinkertaisena SM-hopeamitalistina, tavoitteenaan menestys 16 – 17 -vuotiaiden SM-tasolla niin hallissa kuin ulkonakin. Talven harjoituskausi sujuikin hyvin, tuloksena 1500m SM-hallikultaa.
Kevään vaihtuessa kesäksi iskivät kuitenkin rasitusmurtumat ja niitä Juho paranteli kymmenen viikon juoksutauolla. Korvaavien harjoitteiden turvin ei kilparadoille kuluneena kesänä ollut asiaa. Tulevaisuus vaikuttaa kuitenkin valoisalta. Tällä hetkellä Juho treenaa Ranskassa, mistä hän palaa Kuopioon ensi kesäksi.

Onnittelemme!

Kuulantyöntäjä Eveliina Rouvali voitti U23 Pohjoismaiden mestaruuden omalla ennätyksellä 15.26!

Ulkomaisille jalkapallokentille tavoitellut Urho Nissilä siirtyi Belgia pääsarjaan SV Zulte Waregemiin.