Omaeläinsairaalasta löytyvät monipuoliset lemmikin terveyspalvelut, kuten fysioterapiahuoneen vesijuoksumatto, jossa Pate käy säännöllisesti kuntoilemassa, vastaava eläinlääkäri Satu Heng (vas.) ja vastaava hoitaja Merituulia Asikainen kertovat.

Omaeläinsairaala Kuopio avattiin viime huhtikuussa Väliköntielle. Kaikkiaan 750 neliötä käsittävä eläinsairaala tarjoaa korkeatasoiset terveydenhuolto-, sairaanhoito-, kirurgia- ja kuntoutuspalvelut lemmikkieläimille.

Omaeläinsairaalassa rakas lemmikki on hyvissä käsissä. Päivystävä eläinsairaala on auki vuorokauden ympäri ja puitteet vastaavat ihmissairaaloita niin käytettävissä olevien tilojen, laitteiden kuin henkilökunnan ammattitaidonkin puolesta. Vastaava eläinlääkäri Satu Heng ja vastaava hoitaja Merituulia Asikainen olivat mukana sairaalan suunnittelussa ja tilat onkin rakennettu mahdollisimman toimiviksi niin työskentelyn, turvallisuuden kuin lemmikkien omistajienkin kannalta.
– Meiltä löytyy tällä hetkellä viisi tutkimushuonetta, kaksi leikkaussalia ja omat heräämöt kissoille ja koirille. Lisäksi meiltä löytyy hammashuone, eristystilat ja potilasosasto pidempään hoidossa olevia potilaita varten. Omassa laboratoriossamme voimme tehdä kattavia tutkimuksia. Olemme myös lisänneet uusia palveluita palveluvalikoimaamme. Peruseläinlääkinnän lisäksi meiltä saa eläinfysioterapiaa, lemmikkiakupunktiota ja ensi vuoden alussa aloitamme tähystysleikkaukset. Vaativampaa kirurgiaa meillä tekee eläinlääkärimme Karoliina Nyyssönen, joka valmistuu pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäriksi, Heng ja Asikainen kertovat.
Laajojen kirurgisten palveluiden lisäksi sairaalasta löytyy korkeatasoinen ultraäänilaite. Eläinlääkäri Hanna Inkeroinen tekee tarkempia vatsaontelon ultraäänitutkimuksia ja kardiologi Andrea Gladuli käy säännöllisesti tekemässä sydämen ultraäänitutkimuksia.

Ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa

Omaeläinklinikka on lanseerannut keskeiseksi toiminta-alueekseen myös sairauksien ennaltaehkäisyn.
– PetWellness tarkoittaa sitä, että pidämme huolta lemmikkien hyvinvoinnista niin, että sairauksilta voidaan välttyä. Tämä tarkoittaa lemmikin hyvinvointiin liittyviä säännöllisiä rokotuksia, tarpeen mukaan tehtyjä madotusohjelmia ja seniori-ikäisten lemmikeiden vuosittaisia terveystarkastuksia. Myymälän tuotteet ovat valittu PetWellness-konseptia ajatellen.
Kuopiossa sijaitsee myös Omaeläinklinikoiden valtakunnallinen palvelukeskus.
Esimies Tomi Pirhonen kertoo, että palvelukeskuksen tehtäviin kuuluu kaikkien Omaeläinklinikoiden puheluiden vastaamisen ja monikanavaisen asiakaspalvelun lisäksi myös kontrollisoitot asiakkaille.
– Soitamme tietyin väliajoin ja muistutamme asiakasta helposti unohtuvista käynneistä kuten hammaskiven poistosta ja rokotuksista. Olemmekin saaneet asiakkailta paljon hyvää palautetta sekä muistutuksista että siitä, että lähestymme kysyen, mitä lemmikille kuuluu, Pirhonen kertoo.

Monipuoliset tukipalvelut

Oman lemmikin tiedot löytyvät myös Omaeläinklinikan sovelluksesta. Pian käyttöön tulee myös LähiTapiolan Lemmikkihelppi, josta saa eläinlääkärin chatin kautta kiinni kaikkina vuorokauden aikoina.
Sairaalan tiloista löytyy myös laaja myymälä, jonka laadukas tuotevalikoima tukee lemmikin hyvinvointia, terveyden ylläpitoa sekä toipumista.

Eläinlääkäri Hanna Inkeroinen tekemässä ultraäänitutkimusta. Hän on perehtynyt ihotauteihin, sisätauteihin, vatsaontelon ultraäänitutkimuksiin ja tulee jatkossa jatkokouluttautumaan myös sydänultraäänitutkimuksiin.

p

Omaeläinsairaala
Väliköntie 4, 70700 Kuopio
Avoinna 24/7
Ajanvaraus 017 442 3900
(ma – pe 8 – 20)
Päivystys 0600 306 088
kuopio@omaelainklinikka.fi
www.omaelainklinikka.fi
Facebookissa Omaeläinsairaala Kuopio