Kari, Merja ja Joonas Pentikäinen valmiina ottamaan töitä vastaan, alkaen vuodesta 1989 ja myös tästä eteenpäin.

Automaalaamo Kari Pentikäinen ja Kolarikorjaamo Pentikäinen tekevät vaativatkin korjaukset ja maalaukset ammattitaidolla. Yrityksellä on ikää kohta 30 vuotta, mutta Kari Pentikäisen uranvalinta tapahtui jo Urho Kekkosen ollessa presidenttinä.

Yrittäjän vuodet vierivät nopsaan tahtiin. Kari Pentikäinen muistelee mihin kaikki loppujen lopuksi perustuu. Lapsuus maaseudulla ja vanhempien esimerkki ja arvomaailma olivat selkeä pohja matkalla aikuisuuteen ja oman leivän tienaamiseen.
– Kasvoin tuolla syrjempänä, Nilsiän Pieksän kylällä. Ysiluokalta päästyäni 1981 otin vielä jatkeeksi kymppiluokan, kun en päässyt haluamalleni radio- ja tv-asentajalinjalle. Koulusta menin töihin mutta pian jatkoin opintojani Jalasjärven ammattioppilaitoksessa automaalarilinjalla, Kari muistelee.
Opintojen jälkeen alkoi työelämä, ensin muiden töissä ja lopulta yrittäjänä.

Yrittäjä vastaa itse työstään

Muiden palveluksessa ollessaan Kari Pentikäinen sai monelta taholta kannustusta alkaa työskennellä omaan piikkiin. Lopulta päätös oli valmis.
– Yrittäjyys alkoi tällä samaisella Likolahden tontilla syksyllä 1989 ja sillä tiellä ollaan. Enkä päätöstäni kadu, tässä on vastuussa itse omista tekemisistään. Kun lähdin lapsuuskodista maailmalle, ohje oli selkeä: ”ole ahkera ja tie työs kunnolla”. Isä käski äitin ommella perstaskuun napin, ettei lompsa liiku sieltä turhan liukkaasti. Hyvät ohjeet edelleen, Kari lausahtaa.

Uusi sukupolvi jatkaa työtä

Pentikäisellä pyöritetään kirjaimellisesti perheyritystä. Merja Pentikäinen on ollut mukana yrityksen taloushallinnossa alusta lähtien ja valmistuttuaan 1998 merkonomiksi on ollut yrityksen töissä täyspäiväisesti. 1989 oli merkittävä vuosi, puoli vuotta ennen yrityksen perustamista sille syntyi jatkajakin. Joonas Pentikäisen muut urasuunnitelmat olivat ohuita nykyisten autohommien rinnalla.
– Pelasin nuorempana golfia ihan kilpamielessä, ja kenelläpä nuorella ei ammattilaisuus kävisi mielessä. Varmempi leipä vei kuitenkin voiton ja nyt kokemusta näistä töistä on jo toistakymmentä vuotta. Pelkkä kokemus ja työasenne ei kuitenkaan riitä, monimutkaistuneet lakipykälät ja byrokratia teettävät vähintään saman verran lisätöitä kuin toimialan koko ajan kehittyvä teknologia ja sen vaatima oman osaamisen päivittäminen, Joonas linjaa.
Likolahdessa toimiva täyden palvelun kolarikorjaamo hoitaa korjaus- ja maalaustyöt kaikille henkilö- ja pakettiautomerkeille. Kolarikunnostuksen piiriin kuuluvat myös mopoautot ja Vespat. Kokonaisvaltainen palvelu kolaritilanteessa tarkoittaa myös auttamista tarvittaessa vahinkoilmoituksen teossa.

p

Kolarikorjaamo Pentikäinen/
Automaalaamo Kari Pentikäinen
Likolammentie 4, 70460 Kuopio
puh. Kari 050 552 0310
Joonas 017 261 8252
ma – pe 7.30 – 16
kari.pentikainen@dnainternet.net
www.automaalaamopentikainen.com