Pinaatti-ricottapannarit

200 g tuoretta pinaattia
250 g ricottajuustoa
1,5 dl maitoa
2 kpl kananmunaa
1 kpl valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
Paistamiseen: voita/margariinia
Pinnalle: hienonnettua kevätsipulia

Valmistus:

Ryöppää pinaatti tilkassa vettä, valuta ylimääräinen neste ja hienonna hiukan työlaudalla. Sekoita pinaatin kanssa ricottajuusto, maito ja kananmunat.
Murskaa valkosipuli ja painele veitsenlappeella tahnaksi. Mausta seos valkosipulitahnalla, suolalla ja pippurilla. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita taikina huolellisesti.
Paista pannukakkuja molemmilta puolilta runsaassa voissa ja ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia. Tarjoa punajuurimoussen kanssa.
hienonnettua kevätsipulia. Tarjoa punajuurimoussen kanssa.

Punajuurimousse

4 kpl punajuurta
200 g vuohenjuustoa
100 g creme fraichea
1 rkl hunajaa
2 rkl tuoretta timjamia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valmistus:

Pese ja keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Laita punajuuret tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
Lisää murustettu vuohenjuusto ja creme fraiche. Mausta hunajalla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.