Pohjola Rakennuksen miehet hoitavat kukin hommansa kuin bändissä soittajat konsanaan. Aluejohtaja Risto Pennanen ja projektipäällikkö Pasi Porento perässä työmaapäällikkö Jani Väyrynen ja työvaihemestari Sami Leikas.

Koteja kuopiolaisille kustannustehokkaasti

Pohjola Rakennus on projektinjohtomallilla toimiva rakennusliike, jonka toimintamalli mahdollistaa laadukkaan rakentamisen halutuille asuinalueille. Pohjola Rakennuksella on käytössään kasvavan konsernin vankka kokemus ja parhaat paikalliset rakennusalan osaajat.

Pohjola Rakennuksen Keski- ja Itä-Suomen toimipisteet sijaitsevat Jyväskylässä ja Kuopiossa. Projektipäällikkö Pasi Porento ja varsinkin aluejohtaja Risto Pennanen ovat tuttuja miehiä Kuopion rakentamisen vaiheita seuranneille. Pennasella on takanaan yli kolmekymmentä vuotta kansainvälisen rakennuskonsernin palveluksessa , Pohjola Rakennuksella palveluksessa hän aloitti viime marraskuussa. Kokeneella rakentajalla on selkeä näkemys Kuopion monipuolisista mahdollisuuksista.
– Toimimme projektinjohtourakointimallilla ja haemme kohtuuhintaisuutta. Tavoitteenamme on lähiöiden renessanssi. Rakennamme yleensä keskustojen paraatipaikkojen kylkeen. Emme yleensä rakenna kaupunkien ydinkeskustojen kalleimmille tonteille, tosin tässä asiassa me kuopiolaiset teemme lähiaikoina vahvan poikkeuksen. Tuomiokirkon kanssa kulmittain sijaitseva ns. Intian Basaarin talo Vuorikadulla jää historiaan ja tilalle nousee kaupunkikuvaan hienosti sopiva tyylikäs asuintalo. Tällä hetkellä valmistuvista asuintaloista mainittakoon Pihlajalaakson asuinalueen valmiiksi saattava As.Oy Kuopion Ruutikellari.

Ketterä organisaatio mahdollistaa uudet tuulet

Pasi Porento kertoo Pohjola Rakennuksen toimintamallin tuovan uusia tuulia rakennusalalle. Uudenlainen tapa rakentaa näkyy myös asiakastyytyväisyydessä.
– Olemme voimakkaasti kasvava, mutta kuitenkin mukavan kompakti asiantuntijaorganisaatio. Lisäksi Pohjola Rakennuksella on toimialalle harvinaisen matala hierarkia. Työmaahenkilöstöllä on paljon päätäntävaltaa työvaiheista eikä kaikkea tarvitse kierrättää moniportaisen organisaation kautta. Sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö takaa projektin sujuvuuden. Mikä parasta, tällä systeemillä työllistämme juuri paikallisia osaajia ja työmaillamme valtakieli on kyllä leukava savo. Yksi työnjohtaja on tosin keskisuomalainen, mutta hänellekin on tulkki hommattu, Porento paljastaa leveästi hymyillen.

Kasvu jatkuu

Pohjola Rakennuksen tavoite on nousta johtavaksi asuntorakentajaksi toiminta-alueillaan. Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Hämeessä sekä Keski- ja Itä-Suomessa konserni on rakentanut 10 000 kotia ja noin 2000 kotia on tällä hetkellä rakenteilla. Kuluvan vuoden liikevaihdoksi arvioidaan noin 270 miljoonaa euroa. Risto Pennanen kertoo rakennusalan näkymien olevan otolliset.
– Kysyntää tulee riittämään, kunhan vain hinnat pysyvät kohtuullisina ja korot kurissa. Nyt matalien korkojen aikana investointi asuntoon on kannattava ratkaisu. Pohjola Rakennuksen organisaation joustava rakenne antaa mahdollisuuden toimia kunkin kaupungin ja alueen parhaaksi tehokkaalla tavalla. Kullakin alueilla toimivat itsenäiset tytäryhtiöt, täällä kuopiolainen Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi, joten ketteryyttä löytyy enemmän kuin monelta muulta valtakunnalliselta toimijalta. Kasvu myös jatkuu, pian haastamme isot rakennusliikkeet, Pennanen kertoo.

Risto Pennanen ja Pasi Porento Vuorikadulla, jonka ilme tulee muuttumaan uuden asuintalon myötä.

p

Pohjola Rakennus Oy
Keski- ja Itä-Suomi
Puijonkatu 22 B 4. krs
70100 Kuopio
Risto Pennanen aluejohtaja, Kuopio
risto.pennanen@pohjolarakennus.fi
puh. 044 4210 360
Pasi Porento projektipäällikkö, Kuopio
puh. 044 421 0475
pasi.porento@pohjolarakennus.fi
www.pohjolarakennus.fi