Pohjola Rakennuksen tiimi ennätti vappuviikolla yhteiskuvaan Keilankannan sillan alle. Takana olevalle mäelle nousee seuraava uudiskohde, As Oy Kuopion Keilantori. Kuvassa alhaalla vasemmalta työpäällikkö Sami Narinen, projektipäällikkö Pasi Porento ja aluejohtaja Risto Pennanen. Takana vasemmalta vastaava mestari Timo Penttinen, työvaihemestarit Joel Ruuskanen ja Kimmo Paukkonen, työnjohtaja Sami Leikas ja työnjohtoharjoittelija Veera Varis.

Pohjola Rakennus rakentaa halutuille asuinalueille uusista lähiöistä ydinkeskustaan. Juuri valmistunutta Asunto Oy Ruutikellaria Pihlajalaaksossa seuraa uusi asuintalo ydinkeskustan Vuorikadulle. Ensi vuonna valmistuu yhteensä 56 asuntoa Asunto Oy Kuopion Keilantoriin, Saaristokaupungin vilkkaaseen solmukohtaan. Kasvava yritys panostaa myös osaaviin tekijöihin ja tulevaisuuden osaajiin.

Myös yhdelle Siilinjärven upeimmista paikoista on tulossa uusia kerrostaloasuntoja. Asunto Oy Siilinlahden Timantti sijaitsee järven läheisyydessä. Siilinlahden koulu, Saharan urheilualue sekä uimaranta ovat nekin aivan vierellä. Juuri ennakkomarkkinointiin tullutta kohdetta välittää Pohjois-Savon OP-Kiinteistökeskus Oy. Henry Nykänen kertoo projektin sujuneen myös kiinteistönvälityksen näkökulmasta joustavasti.
– Olemme olleet mukana aivan alusta lähtien. Kun hanke on suunnitteilla ja käynnistymässä, tulee myös välitys mukaan. Kohteen sijainnista käydään keskustelua, autamme huoneistopohjien suunnittelussa ja tietenkin pohdimme yhdessä myös hinnoittelua. Myös huoneistojakauma on huomionarvoinen asia, montako isompaa ja montako pienempää asuntoa taloon tulee, Nykänen kertoo.

Asiakaslähtöistä rakentamista

Pohjola Rakennuksen toimintamalli perustuu huolellisen suunnitteluun. Sen perusta on tulevien asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden huomioiminen.
– As Oy Siilinlahden Timantti on varsin poikkeuksellinen kohde. Jo viime syksynä, kauan ennen ennakkomarkkinointia, Pohjola Rakennus järjesti siilinjärveläisille yleisötilaisuuden, jossa selvitettiin minkä tyyppisiä ja -kokoisia asuntoja toivottaisiin lisää. Siilinjärveläiset ovat siis itse olleet mukana aivan alkuvaiheista asti ja saaneet vaikuttaa projektiin. Tämä on Pohjola Rakennuksen vahvuus ja kuvastaa hyvin heidän asiakaslähtöistä toimintatapaansa, Nykänen toteaa ja lisää niin rakennusliikkeen kuin kiinteistövälittäjänkin lopputavoitteen olevan sama.
– Teemme työtä asunnon ostajan eduksi, asiakastyytyväisyys on aivan keskeinen asia. On tärkeää rakentaa sellaisia asuntoja, joita tarvitaan. Me teemme yhdessä rakennusliikkeen kanssa parhaamme, että kaikki elementit prosessissa osuvat paikalleen ja tuloksena on hyvää asumista mieluisassa ympäristössä, Henry Nykänen tiivistää.

Kuopion tiimissä uusia nimiä

Pohjola Rakennus on talon ja infran rakentaja, joka toimii projektinjohtomallilla. Rakennustyö ostetaan siis alihankintana luotetuilta kumppaneilta. Urapolkuja on yhtä useita kuin on tekijöitäkin. Yritys tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja mielenkiintoiselle ja haastavalle uralle työmaalta toimistoon usealla eri paikkakunnalla. Aluejohtaja Risto Pennanen aloitti Kuopion toimipisteellä työt syksyllä 2016, projektipäällikkö Pasi Porento aloitti saman vuoden keväällä. Nyt tiimiin kuuluu jo kahdeksan eri tehtävissä työskentelevää rakennusalan nykyistä tai pian sellaiseksi valmistuvaa ammattilaista.
– Voimakkaasta kasvustamme huolimatta olemme mukavan kompakti yritys, jossa ihmiset ovat yrityksen voimavara ja heidät tunnetaan nimeltä. Toimintajärjestelmien kehityksessä otetaan henkilöstön näkemykset huomioon, vastuuta ja apua saa ja niitä annetaan. Meillä on nyt hyvä ryhmä kasassa ja tämän vuoden projekteihin on hyvä tarttua, Pennanen kertoo Keilankannan sillan vieressä, lähellä pian käynnistyvää uutta työkohdetta Asunto Oy Kuopion Keilantoria.

Nuoruutta ja kokemusta

Työvaihemestari Joel Ruuskanen aloitti Pohjola Rakennuksen palveluksessa pääsiäisen jälkeen. Kaksi vuotta sitten rakennusinsinööriksi valmistunut Ruuskanen on työskennellyt aikaisemmin tilaelementtitehtaan työnjohdollisissa tehtävissä ja rakennusalalla, mutta nyt ovat edessä uudet, kiintoisat haasteet.
– Tämä Saaristokaupungin kohde on ensimmäinen kerrostalotyömaani ja odotan innolla töiden etenemistä. Tulin mukaan otollisella hetkellä eli pääsen näkemään koko prosessin alusta loppuun. Tällaisessa projektissa mukanaolo varmasti kehittää osaamistani ja on eduksi ammatissani kehittymiselle. Pohjola Rakennuksen väki on ottanut minut hienosti vastaan ja työilmapiiri on hyvä, kärryille on päässyt kuten pitääkin, Ruuskanen kertoo. Ensimmäisenä tehtävänään hän on työskennellyt Vuorikatu 14 työmaalla työvaihemestarina.
Veera Varis on Pohjola Rakennuksella työnjohtoharjoittelussa neljä kuukautta eli kuluvan kesän ajan.
– Opiskelen tekulla rakennustekniikkaa ja syksyllä alkaa kolmas lukuvuosi. Siskoni on Pohjola Rakennuksella töissä Uudellamaalla ja siitä keksin hakea harjoittelupaikkaa täältä, koska sain viestiä että kyseessä on vahvasti kehittyvä yhtiö joka toimii hieman eri tavalla kuin muut. Pääsen tutustumaan eri työtehtäviin monipuolisesti ja uskon että edessä on vauhdikas kesä, Varis ennustaa.
Vastaava mestari Timo Penttinen työskentelee Vuorikatu 14 työmaalla ja tuli Pohjola Rakennuksen palvelukseen toukokuun alussa. Työvaihemestari Kimmo Paukkonen aloitti maaliskuun puolivälissä ja työskenteli ensimmäiset kuukautensa juuri valmistuneen As Oy Ruutikellarin työmaalla. Hänelläkin on Penttisen tapaan pitkä kokemus rakennusalalta. Molemmilla on sama tuntuma uuteen työnantajaansa.
– Pohjola Rakennus on tällä alueella vielä varsin tuore toimija, mutta lyhyessä ajassa mielikuva on muodostunut toimialalla erittäin positiiviseksi. Innovatiiviset toimintamallit ja kiinnostavat kohteet jatkavat varmasti vauhdikasta kehitystä, kokeneemmat rakennusalan ammattilaiset toteavat.

Asunto Oy Siilinlahden Timantti sijaistee keskeisellä paikalla Siilinjärvellä.

p

Pohjola Rakennus Oy
Keski- ja Itä-Suomi
Puijonkatu 22 B 4. krs
70100 Kuopio
Risto Pennanen aluejohtaja, Kuopio
risto.pennanen@pohjolarakennus.fi
puh. 044 4210 360
Pasi Porento projektipäällikkö, Kuopio
puh. 044 421 0475
pasi.porento@pohjolarakennus.fi
www.pohjolarakennus.fi