Jari Kokkonen tutustui tammikuun harjannostajaisissa As Oy Kuopion Ruutikellariin. Mallihuoneisto vakuutti laadullaan.

Luontoihmisen unelmakohteita kaupungin kyljessä ja modernia asumista keskustassa

Projektinjohtomallilla toimivalla Pohjola Rakennuksella on käytössään kasvavan konsernin vankka kokemus ja parhaat paikalliset rakennusalan osaajat. Joustava ja kustannustehokas toimintamalli mahdollistaa laadukkaan rakentamisen halutuille asuinalueille ydinkeskustasta uusiin lähiöihin. Huhtikuussa valmistuvaa As Oy Ruutikellaria Pihlajalaaksossa seuraa uusi asuintalo Vuorikadulle keskelle vilkkainta ydinkeskustaa.

Pihlajalaakson puiston viereen Antikkalaan huhtikuussa valmistuva As Oy Kuopion Ruutikellari on kahden talon asunto-osakeyhtiö. Huolella suunnitellut ja pohjaratkaisultaan tehokkaat, laadukkaat asuintalot ovat betonirakenteisia yksirappuisia 5-kerroksisia hissitaloja. Huoneistoja on yhteensä 70 kappaletta. Huoneistokoot ovat 25 – 94,5 neliötä. Puijon upeat liikunta- ja virkistysmaastot ovat aivan talojen vieressä. Alue on kävely- ja pyöräilyetäisyydellä keskustasta ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella.

Perheistä sijoittajiin

Tammikuun lopulla uudiskohteessa vietettiin harjannostajaisia ja halukkaat pääsivät jo kurkistamaan valmistuviin koteihinsa. Tapio ja Päivi Räsänen muuttivat syksyllä Kuopioon Siilinjärveltä ja omakotiasuminen vaihtui kerrostaloon. Lähellä sijaitsevat palvelut ja liikuntamahdollisuudet yhdistettynä kohtuuhintaiseen uuteen kotiin kallistivat vertailussa vaakakupin Ruutikellarin puoleen.
– Keskusta on kävelyetäisyydellä, mutta vielä lähempänä ovat Puijon maastot. Pidämme lenkkeilystä ja koiramme vielä enemmän. Uusi talo Kuopion kasvusuunnassa on järkevä sijoitus, johon päädyimme tiukan vertailun jälkeen. Kaupat teimme syksyllä. Aikataulussa ollaan, odotamme innolla muuttoa ja ensi kesää uusina pihlajalaaksolaisina, Räsäset kertovat katsellen yläkerroksesta avautuvia upeita maisemia.
Kuopiolainen Jari Kokkonen osti uudesta talosta asunnon aikeenaan vuokrata se. Sijoittajalla oli valintaprosessissaan omat kriteerinsä.
– Sijainti luonnon helmassa mutta ydinkeskustan tuntumassa vaikutti paljon, mutta myös rakennusliike vaikutti asiaan. Tutustuin Pohjola Rakennuksen kohteisiin eri puolilla Suomea ja sen toimintamalliin nimenomaan Kuopion seudulla. Erittäin järkevä hinta-laatu-sijaintisuhde herätti luottamusta ja tämän taloyhtiön sisällä valikoimaa oli todella monipuolisesti. Tein kaupat vuosi sitten keväällä ja kohteen valmistumista on ilo odotella Pihlajalaakson kehittymistä seuraillen, Kokkonen toteaa.

Huippukohde keskellä Kuopiota

Seuraavaksi Pohjola Rakennus rakentaa aivan ydinkeskustassa. Tuomiokirkon kanssa kulmittain sijaitseva niin sanottu Intian Basaarin talo Vuorikadulla jää historiaan ja tilalle nousee kaupunkikuvaan hienosti sopiva tyylikäs asuintalo. Kuusikerroksinen uudistalo keskellä Kuopiota tarjoaa 44 modernia asuntoa nykyaikaiseen kaupunkiasumiseen. Asuntojen lisäksi on tarjolla kolme erikokoista liiketilaa katutasossa Vuorikadun ja Minna Canthin kadun vilkkaassa risteyksessä, erinomaisella liikepaikalla. Projektipäällikkö Pasi Porento kertoo tämän kohteen herättäneen suurta kiinnostusta alusta lähtien.
– Talo sijoittuu tontille, jolla on asuttu käytännössä koko Kuopion historian ajan. Tontin numero on kolmen vanhimman joukossa ja talosta avautuvat näkymät alkuperäisen vanhan Kuopion näkymiin. Tämän talon asukkaat voivat aidosti kokea olevansa osa elävää Kuopion historiaa ja tarinaa, kuitenkin moderneissa puitteissa keskellä nyky-Kuopion palveluja. Tämä talo on kuin Kuopio itse, aktiivisten ihmisten viihtyisä koti, Porento kuvailee kevään suosikkikohdetta.
Ylimpien kerrosten asunnoista on näköala yli Kuopion aina Kallavedelle asti. Kaikki ydinkeskustan palvelut ovat muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Monipuoliset vapaa-ajanmahdollisuudet kuntosaleista talven luistelureiteille ja kesän pelikentille ovat nekin näköetäisyydellä. Vuorikatu 14 tarjoaa näköalapaikan savolaiseen järvimaisemaan ja Itä-Suomen kasvukeskuksen vilkkaaseen keskustaan.

Projektipäällikkö Pasi Porento katselee havainnekuvia tyytyväisenä.

p

Pohjola Rakennus Oy
Keski- ja Itä-Suomi
Puijonkatu 22 B 4. krs, 70100 Kuopio
Risto Pennanen aluejohtaja, Kuopio
puh. 044 4210 360
risto.pennanen@pohjolarakennus.fi
Pasi Porento projektipäällikkö, Kuopio
puh. 044 421 0475
pasi.porento@pohjolarakennus.fi
www.pohjolarakennus.fi