Power Cup on lentopallojuniorien suurtapahtuma, jossa vietetään iloista yhdessäoloa lajin parissa, tapahtumapäällikkö Niina Pirskanen esittelee.

Maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus Power Cup tuo Kuopioon 7 000 lentopalloilijaa taustaryhmineen 7. – 10. kesäkuuta. Luvassa on tiukkoja pelejä, iloista elämää ja oheistapahtumia.

Power Cupin järjestämisestä Kuopiossa vastaa Puijo Wolley ja Lentopalloliitto. Kaikille avoimissa avajaisissa torilla esiintyy Isac Elliot.
Pelejä pelataan kaikkiaan 25 eri sarjassa 300 ulkokentällä. Otteluita tulee kaikille joukkueille saman verran sijoituksesta riippumatta. Ottelut pelataan ulkokentillä Kuopio-hallin ympäristössä ja Puijonlaaksossa.

Tsemppihenkeä

Tapahtuma ja siihen osallistuminen on erityisen tärkeää kaikkein pienimmille lentopalloilijoille. Koko tapahtuma luo lajista myönteistä kuvaa laajalle yleisölle.
– Haluamme, että kaikille osallistujille jää mieleen mukavia muistoja ystävien kanssa, niin pelikentillä kuin järjestelytehtävissä. Powerissa korostuu erityisesti joukkuekavereiden ja -toimijoiden kunnioittaminen ja tsemppaaminen, tapahtumapäällikkö ja Puijo Wolleyn toiminnanjohtaja Niina Pirskanen kertoo.

Suurtapahtuma näkyy katukuvassa

Vuosittain eri paikkakunnalla järjestettävä tapahtuma kerää yhteen nuoret lentopalloilijat, valmentajat, ohjaajat, seuratoimijat sekä perheet. Joukkueita on 850 ja seuroja 200 ulkomaita myöten. Pelaajat ovat 7 – 22-vuotiaita, ja heidän majoituksensa on järjestetty 15 koululle. Taustatehtävissä häärii noin 700 talkoolaista. Kuopion kaupunki on vahvasti mukana järjestelyissä.