Timo Peltonen on rakennustekniikan asiantuntija. Ydinkeskustan kerrostalossa suunnitellaan remonttia ja kiinteistön kunnosta tarvitaan tietoa parvekkeita myöten.

Suomen Tarkastustaito Oy:n tasapuolinen tutkimus palvelee niin kiinteistön omistajaa, vuokraajaa kuin käyttäjääkin. Usein haasteena ei ole ongelman ratkaiseminen, vaan todellisen ongelman löytäminen.

Tarkastustaito Oy tarjoaa rakennusteknisiä tarkastus- ja tutkimuspalveluja, kuten sisäilmaongelmien ja kosteusvaurioiden selvityksiä, asbesti- ja haitta-ainekartoituksia sekä rakennusvirheiden tarkastuksia. Rakennusterveysasiantuntija Timo Peltosella on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus rakennusalan asiantuntijatehtävistä. Kokemus auttaa ratkaisemaan asiakkaan ongelmia, moni pulma ratkeaa jopa ilman mittauksia.
– En tee tutkimusta tutkimuksen vuoksi, haluan selvittää mistä vaikkapa outo haju tai terveysongelmat johtuvat. Joskus pelkkä talon osoite riittää. Kyseisellä alueella tietty rakenne, vaikkapa valesokkeli saattaa olla tyypillinen ja ongelman syy on selvä. Jos joku rakennuksen kunnossa mietityttää, kannattaa kilauttaa rohkeasti, Peltonen vinkkaa.

Vauriot selvitetään ja korjaustyöt valvotaan

Sisäilmaongelmien ja kosteusvaurioiden korjaushankkeen alkuvaiheessa on yleensä tiedossa vauriot ja niiden korjaustapa, mutta vaurioiden kokonaislaajuus voidaan todeta kokonaisuudessaan vasta purkutöitä suoritettaessa. Jotta vaurioiden korjaaminen onnistuu luotettavasti, tarvitaan ammattitaitoinen valvoja.
– Kosteus- ja homevaurioiden korjaaminen edellyttää usein rakennuslupaa ja korjaustöiden suorittaminen kosteusvaurioiden korjaamiseen pätevöitynyttä vastaavaa työnjohtajaa. Vaurioiden selvityksiin liittyy usein korjaustöiden valvonta, joka sekin kuuluu Suomen Tarkastustaito Oy:n palveluihin, Timo Peltonen kertoo.

p

Suomen Tarkastustaito Oy
Leväsentie 23
70780 Kuopio
Timo Peltonen puh. 040 484 4697
timo.peltonen@tarkastustaito.fi
www.tarkastustaito.fi