Rax Buffetin pysyvyys koskee myös henkilökuntaa. Sari Heikkinen ja Terhi Sappinen silloisen Golden Rax Pizza Buffetin tarjoilujen ääressä 2000-luvun alkupuolella.

Kuopion Rax Buffet on toiminut omalla paikallaan torin vieressä jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Vaikka kaupunki ympärillä on muuttunut, jatkuu Raxin suosio vuodesta toiseen.

Golden Rax Pizza Buffet -nimellä aloittanut ravintola avattiin Kuopiossa vuoden 1997 vappuna. Rax on säilynyt olennaisena osana keskustan katukuvaa.
– Sama paikka ja sama liikeidea jo kaksikymmentä vuotta. Sellaisia ravintoloita ei ole loppujen lopuksi montaa, ravintolapäällikkö Sari Heikkinen miettii.
Menestyksen salaisuutta kysyttäessä ensimmäisenä tulee mieleen liikepaikka. Vihtorin yläkerrasta avautuvat hulppeat näkymät torille. Kaupunkilaiset ovat hintatarjouksista hyvin tietoisia, ja kampanjoiden aikana väkeä riittää jonoksi asti. Aiemmin Rax miellettiin nuorison paikaksi, mutta viime vuosina myös iäkkäämpi asiakaskunta on löytänyt ravintolan.
– Ikäihmiset tulevat nauttimaan rauhallisesta lounaasta ja ikkunasta avautuvista maisemista.

Klassikkoja ja uusia suosikkeja

Raxin buffet-pöytä on klassikko, johon tehdään muutoksia vain harkiten.
– Asiakkaat odottavat saavansa tuttuja pepperoni-, kinkku-ananas- ja tonnikalapizzoja, lasagnea ja kermaperunoita kuten ennenkin. Kotimaiset kanansiivet ovat myös ikisuosikkeja, samoin vaniljajäätelö, Heikkinen kertoo.
Vaikka peruskonsepti ei ole muuttunut, on tarjoiluja kehitetty harkiten entistä paremmiksi. Salaattipöytä uusittiin jo aiemmin ja tänä vuonna valikoimiin lisättiin suositut vegaanipizzat.
– Haluamme huomioida erilaiset asiakkaat aiempaa paremmin. Toivomme, että asiakkaat tulevat rohkeasti kertomaan, mikäli heillä on allergioita tai erikoisruokavalioita, niin pyrimme löytämään sopivan ratkaisun. Esimerkiksi jäätelöä löytyy meiltä myös maidottomana ja pizzaa tehdään pyynnöstä allergiat huomioiden.

p

Rax Buffet
Puijonkatu 19 – 21, 70100 Kuopio
puh. 020 766 4904
ma – la 11 – 21, su 12 – 21
kuopio.rax@restel.fi
www.rax.fi/ravintolat/kuopio
Facebookissa Rax Buffet